avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare intreprindere individuala

am o intreprindere individuala cu activitatea principala comert cu amanuntul.Pot sa angajez o persoana in functia de lucrator gestionar?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 22:16, 21 Iunie 2011
Da.
Va postez un link si sper sa va fie de folos.
[ link extern ]
MARIAN76 a scris:

am o intreprindere individuala cu activitatea principala comert cu amanuntul.Pot sa angajez o persoana in functia de lucrator gestionar?

Art. 24 din OUG nr.44/2008 prevede :
Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

Prin urmare, puteti angaja persoane fizice pe postul de lucrator comercial.
5220 Vanzatori in magazine si piete concomitent are in gestiune stocul de marfa.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de angajare terte persoane in if ContSters60237 ContSters60237 Am deschis de curand o Intreprindere Familiara pt confectii incaltaminte. As dori sa stiu daca pota sa angajez personal lucrator din afara familiei? (vezi toată discuția)
Angajare pe intreprindere individuala chercea13 chercea13 O persoana care are intreprindere individuala poate sa faca angajari? (vezi toată discuția)
Angajare la propria intreprindere individuala mihaelatanasactb mihaelatanasactb eu ca titular de o intreprindere individuala pot sa ma angajez pe mine cu contract individual de munca? eu stiu ca nu se poate, dar am auzit ca de anul trecut ... (vezi toată discuția)