avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incepator in \"infractiuni\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incepator in "infractiuni"

Acum 3 luni am fost reperat de o patrula de politie care a presupus ca eu comit o "infractiune" si cu aceasta ocazie mi-a fost confiscat un echipament pe care il detineam conform legislatiei in vigoare. Politistii respectivi m-au si dat a 2-a zi presei ca pe un mare infractor si ca o mare realizare a lor pe plan local iar in articolul respectiv din ziar scria ca am dosar penal (acest lucru nu mi-a fost specificat personal). L-am contactat telefonic lunar pe respectivul inspector de politie dar ma tot amana pe motiv ca nu a primit un raspuns de la procuror. Intrebarile mele sunt:
1) In cat timp un procuror este obligat sa citeasca si sa ia o decizie eventual sa dea un raspuns.
2) Cum pot verifica ca politistul a trimis dosarul mai departe? Este o lista undeva?
3) Pot face plangere impotriva politistului ? Cum il pot obliga sa-mi restituie echipamentul?Un politist poate confisca ceva de capul lui sau trebuie o sentinta ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: stiucaru , utilizator 22:53, 22 Iunie 2011
Despre ce fel de echipament este vorba ?
De ce considerau ca savarsiti sau ati putea savarsi o infractiune ?
Ati fost audiat de politisti ?
Numai la politie sau verificand la parchetul competent puteti afla daca a fost intocmit un dosar si daca acesta a fost inaintat procurorului.
Puteti formula plangere impotriva politistului ,in functie de abaterea sau de fapta comisa de acesta.
Oricum trebuiesc mai multe lamuriri pentru un raspuns complet
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
Radu Gabrian, Mediator
banuiesc ca fost vorba despre un flagrant.
daca nu dati mai mul.te detalii nu puteti primi raspunsuri la obiect .
daca nu puteti da mai multe detali ,mai bine mergeti la un avocat .
parerea mea.
succes
r.gabi a scris:

Despre ce fel de echipament este vorba ?
De ce considerau ca savarsiti sau ati putea savarsi o infractiune ?
Ati fost audiat de politisti ?
Numai la politie sau verificand la parchetul competent puteti afla daca a fost intocmit un dosar si daca acesta a fost inaintat procurorului.
Puteti formula plangere impotriva politistului ,in functie de abaterea sau de fapta comisa de acesta.
Oricum trebuiesc mai multe lamuriri pentru un raspuns complet

Este vorba de un detector de metale pe care il detineam cu autorizatie. Au vazut probabil la televizor multe reportaje cu "cautatorii de comori". Mi-au luat detectorul si mi-au eliberat o "dovada" si au scris pe o foaie imprejurarile in care ne-am intalnit si pe care am semnat-o. Initial am crezut ca vor sa verifice autorizatia de detinere a detectorului dar vad ca de 3 luni nicio veste. Legea intr-adevar incrimineaza fapta de a cauta comori in sit-uri arheologice (si prevede confiscarea detectorului) dar pe teritoriul localitatii respective NU EXISTA nici un sit arheologic. Imi poate raspunde cineva punctual la intrebarile de mai sus? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politisti cu imaginatie extrem de bogata stiucaru stiucaru M-a mancat undeva sa ma duc pe plaja din eforie nord inarmat cu un detector de metale pentru a face niste teste cu noua bobina. Pe plaja am fost acostat de un ... (vezi toată discuția)
Detinerea detectorului de metale luciani_2006 luciani_2006 Cine are dreptul sa detina si sa utilizeze detectoare de metale? Am citit in presa despre nenumarate confiscari si amenzi acordate persoanelor fizice care au ... (vezi toată discuția)
Confiscare arme in caz de suicid rpi rpi Buna seara, In urma unei sinucideri/ accident (nu se stie clar dar se stie ca nu este omor), se pretinde confiscarea armei cu pricina de catre ... (vezi toată discuția)