avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in preaviz

unitatea la care lucrez este in reorganizare judiciara si vreau sa stiu daca in acest caz se poate lua concediu medical fiind in preaviz ???
Cel mai recent răspuns: coravio , utilizator 11:46, 22 Iunie 2011
Concediul medical poate fi acordat de medic si nu are legatura cu reorganizarea. CM va suspenda preavizul care va fi reluat dupa epuizarea zilelor de CM.
dar exista scris undeva ceea ce mi-ati spus pt ca as vrea sa am hartia respectiva sa le arat
dar exista scris undeva ceea ce mi-ati spus pt ca as vrea sa am hartia respectiva sa le arat


Nu credeti ca ar fi mai bine sa va indice ei textul de lege care interzice?
OUG 158/2005 modificata si completata:
Art. 1. - (1) Persoanele asigurate pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in sistemul de asigurari sociale de sanatate, denumite in continuare asigurati, au dreptul, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, pe perioada in care au domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei, la concedii medicale si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, daca:
A. desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca sau in baza raportului de serviciu;

Dv. sunteti asigurata in baza CIM si inca va desfasurati activitatea in baza CIM. Atata timp cat CIM nu a incetat aveti toate drepturile pe care vi le confera caliatea de angajat/asigurat.
va multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical din prima luna de angajare kittycriss kittycriss Buna . Am o problema cu calculul bazei CM. Incepand cu 03.01.2012 am angajat o persoana care inainte de angajare a beneficiat de indemnizatia de somaj ira in ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului medical se poate considera o incalcare a cim de catre angajator? nnadinaa nnadinaa Multumesc tuturor consultantilor pentru ajutorul oferit! Angajatorul meu nu mi-a platit concediul medical pentru luna noiembrie. Am sesizat ITM si CNAS, ... (vezi toată discuția)
Daca sotia este coasigurata sotului poate primi concediu medical platit? doinita1 doinita1 daca sotia este coasigurata la sot, aceasta poate primi concediu medical platit? (vezi toată discuția)