avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua !! ...acum 9 luni am fost prins in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii cu etilotestul a iesit 0,7...iar la analize 1,25 respectiv 1,10.DOSAR PENAL!!! ..... am facut recalculare pentru ca alcoolemia indicata mai sus in proportie de 80 % nu indica adevarul tinand cont ca am consumat cu 20-30 de min inainte aproximativ 150 de ml votca....si am fost dus la sange dupa 2:20 ore din momentul opririi in trafic. La recalculare a iesit 0,4 in momentul opririi lucru ce am fost chemat la sectia de politie pentru a mi se aduce la cunostinta urmand ca dosarul sa plece la parchet cu propunere legala (NUP).... Am fost la Parchet sa ma interesez de dosar ,iar procurorul mi-a comunicat ca intradevar dosarul a ajuns la ei cu propunere de SUP..

Problema este urmatoarea:

Nu este prima abatere de acest gen....acum 2 aproape 3 ani am avut un incident de aceasi masura ca acuma numai ca atunci am fost judecat,nu am facut recalculare nimik....am acceptat vina si intradevar PROSTIA!! si am primit cu suspendare 3 ani. Dupa ce am redobandit permisul am fost prins in trafic dupa cum am precizat mai sus....Stiu ca am gresit a 2 oara si totul s-a intamplat din cauza unui prieten (fapta nu mai conteaza, greseala a fost a mea).

Acuma astept Rezolutia din partea Procurorului care sper sa fie in favoarea mea ,NUP, si sa tina cont ca sunt singurul membru din familie care are un venit in casa,o familie de 4 persoane.

Alta problema ar fii ca permisul imi este necesar la locul de munca...sunt pasuit de directorul firmei de aproape un an de zile si dupa cum va asteptati si ma asteptam am primit o instiintare prin care imi este adus la cunostinta ca pana pe data de 15.07 daca nu remediez problema cu permisul o sa fiu incadrat la art.61 lit.D din codul munci....

Va cer si dumneavoastra parerea cam care credeti ca ar fii parerea unui procuror despre situatia mea !!! Daca ati mai avut cazuri de genul ....etc ....orice informatie ar fii utila ...

Imi recunosc greseala !! stiu ca am gresit si este foarte mare stres lucru care nu mai vreau sa il traiesc in viata mea .... am gresit o data de 2 ori ....a 3 nu mai vreau sa existe ......si nu o sa mai existe lucru care il stiu sigur ......
Asa a zis si porcul: Nu mai mananc...., nu mai mananc! Decat pe-asta ca e calda.
Chiar daca se va dispune NUP, veti primi o amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 3 luni.
Acuma astept Rezolutia din partea Procurorului care sper sa fie in favoarea mea ,NUP, si sa tina cont ca sunt singurul membru din familie care are un venit in casa,o familie de 4 persoane.

Procurorul nu va tine cont de asta (nu este prima abatere), dv. va trebui sa tineti cont macar de acum inainte. Nu ne putem ascunde greselile in spatele familiei si copiilor. Daca gresim trebuie sa platim si platim tocmai ca sa ivatam sa ne indreptam greselile.

Sunt dispus sa stau si 3 luni dar numai sa dea NUP procurorul......Dar dupa dumneavostra ce parere aveti despre cazul in sine .....cam care sunt sansele sa fie de nup....Ma gandesc ca proba de la IML a fost aprobata de ei inainte sa plece la recalculare.....sunt sanse sa nu se ia in calcul ? .....daca stiti cam cat v-a dura pana ajunge acasa rezolutia ....daca trebuie facuta o cerere de urgentare pentru dosar....la care sa se mai completeze cu acte de la locul de munca(instiintarea) si lucruri care dovedesc ca sunt singurul din familie care aduce venit in casa tata pensionar din care pensia este necesara pentru plata facturilor iar mama este iesita la pensie pe caz de boala acum 13 ani , iar pensia ei nu mai exista pentru ca am infiat o fata acuma 12 ani si a trebuit sa renunte la pensia pe caz de boala pentru a o infia........
Buna ziua!
In primul rand, intrebarea mea este daca ati savarsit infractiunea in termenul de incercare al pedepsei suspendate conditionat sau acest termen s-a implinit si ati fost reabilitat de drept? Din cate imi descrieti, nu au trecut decat 2 sau 3 ani de la celalat incident, iar termenul de incercare pare ca nu a apucat sa se implineasca.(Ped 3ani+ 2 ani=5)Si in functie de aceasta si de gradul de pericol social, de alcoolemia pe care o aveati, procurorul poate sa va dea 18 indice 1, ceea ce inseamna ca fapta nu prezinta pericol social si sa va aplice o amenda. Dar, pentru ca exista o perseverenta infractionala(acelasi gen de fapta), aveti toate "nesansele"sa fiti trimis in judecata. Valorile iesite la probele biologice sunt destul de ridicate..
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
SCA Lãncrãnjan, Prodan si Asociatii, Avocat
da infractiunea s-a petrecut in perioada de incercare ...abia in ianuarie 2012 expira ......pedeapsa a fost 1 an inchisoare cu 3 suspendare.....dar nu inteleg o chestie de ce m-a mai pus sa fac recalculare ...la cererea mea bineinteles ....dar inainte de aceasta dosarul a fost la parchet cu mentiunea daca s-e aproba sau nu recalcularea.....

Stiu ca nu trebuie sa ne ascundem in spatele familiei dar aceasta este situatia ....sunt pe muchie de cutit .....si va rog sa ma credeti ca este greu si moral si fizic si psihic ......si in cele din urma financiar ....

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)