avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce se intampla?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce se intampla?

Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea speta: o persoana din Romania aplica la un job foarte bine platit din strainatate. Jobul este de tipul Fund Transfer Administrator si, conform unui contract primit de la firma din afara, angajatul trebuie sa primeasca o anumita sume de bani in contul personal pe care ulterior sa le vireze printr-un sistem rapid de plati (Western Union sau Money Gram), conform unor instructiuni pe care le primeste pe mail. Din suma pe care persoana respectiva o primeste in cont, i se recomanda sa isi pastreze un anumit comision. Asa zisul angajator, solicita ca aceste tranzactii sa se efectueze exact in ziua in care angajatul primeste banii in cont. Angajatul este anuntat despre virarea sumei in contul sau personal si, dupa ce efectueaza tranzactiile respective, afla dupa cateva zile ca banca ii cere suma inapoi suma initial incasata in cont.
Va rog sa imi spuneti daca este vorba de o frauda pe internet. Daca da, cum ar trebui sa procedeze persoana "prinsa la mijloc" in aceast joc.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: teasca , utilizator 13:09, 3 Iulie 2011
nu e vb de angajare... asta se cheama spalare de bani.
poate ar fi bine sa mearga la politie mai ales daca a primit banii
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
gi-jane2, moderator
este interesant subiectul si chiar va rog sa ne prezentati riscurile unei astfel de situatii create fara voia celui care cu buna credinta a prestat un astfel de job

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''partaj'' Ioanam2010 Ioanam2010 Buna seara, va cer sfatul in ceea priveste o situatie personala: am avut timp de aproximativ 5 ani de zile o relatie de concubinaj cu o persoana; in tot acest ... (vezi toată discuția)
E-bank transfer Srb Srb Buna ziua, Am efectuat un transfer e-bank, cu plata pentru niste produse din italia Am facut acest trasnfer din cauza ca prin site\'ul lor oficial nu se ... (vezi toată discuția)
Donație în bani dubioasă Bogdanffm Bogdanffm Buna ziua ..nu de mult am primit o propunere de la o persoana anonima precum ar vrea sa imi doneze de pe firma lui 60 000 lei..cu o conditie sa imi opresc 10% ... (vezi toată discuția)