Buna ziua,
As vrea sa aflu cum ii pot obliga pe vecini sa-mi permita accesul pentru a izola casa cu polistiren. Peretele casei se afla exact pe limita de proprietate, asa cum a fost construit acum 100 ani. Materialele sunt cumparate de un an, probabil adezivul a devenit inutilizabil de atunci. Toata au fost bune si frumoase pana cand, conform intelegerii verbale i-am comunicat ca as incepe lucrarea. S-a razgandit brusc, sfatuita de alti vecini destepti, justificand ca izolatia casei ocupa 1,2 mp din curtea ei.
I-am tolerat cresterea de cam 40 pasari dintre care vreo 20 cocosi care, pe langa galagia pe care o fac, trec la mine si distrug tot, cainii care latra non stop, toate tufele si copacii plini de ganganii de la linia gardului, muzica ... ca mai are si obiceiul asta. Casa se afla intr-o zona centrala intr-un oras resedinta de judet... nu la sat. I-am tolerat chiar si faptul ca a facut plangeri pe la primarie legate de proiectul casei (am schimbat acoperisul si am modificat compartimentarea interioara). Poate a fost nemultumita de raspuns. Datorita faptului ca sunt izolati ceilalti pereti si tencuiala era "proaspata" in iarna asta pe perete(e nordic) a aparut condens.
Nu mai vreau sa-i tolerez nimic, si vreau sa izolez si acel perete. Ce ma sfatuiti?
Multumesc.
in instanta teoretic s-ar putea obtine o hotarare judecatoreasca care sa va permita accesul in vederea izolarii peretului respectiv.
cel mai bine ar fi o intelegere intre vecini. expuneti problemele pe care vecinul vi le furnizeaza zilnic si ajungeti la un compromis.... pasarile vs. izolarea peretului.
asa ar fi cel mai simplu.
Nu sunt dispusa sa creez "precedente". In cazul asta e valabila vorba: pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. De altfel a ratat singura sansa, anul trecut cand am vrut sa cumpar acei 1,2 mp.
Spuneti ca teoretic s-ar putea obtine o hotarare judecatoreasca ... Practic in cat timp s-ar obtine? Depinde de judecatoria locala sau, avand in vedere politicile europene (si romanesti mai nou - credite si finantari...) legate de consumul de carburanti, energie verde, termenele sunt scurte? Pot exista motive ca sa se prelungeasca procesul?
Multumesc.
Si teoretic si practic castigati in instanta, actiunea-obligatia de a face.Respectiva o sa fie obligata sa va dea voie sa izolati peretele respectiv. Cat timp dureaza? Depinde cat de aglomerata este judecatoria respectiva, acum incepe vacanta judecatoreasca, etc