avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma inactiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma inactiva

O societetate factureaza servicii in baza unui contract incheiat,servicii pe care le si efectueaza,catre o firma inactiva.Firma in cauza nu cuonostea acest lucru .Oricum firma este o firma de paza si chiar daca activitatea firmei catre care s-au facturat serviciile este declarat inactiva ,obiectivele ce le are in patrimoniu trebuiau pazite.In acest caz ce se intampla cu veniturile care s-au inregistrat in conformitate cu factura emisa,cu TVA.S-a incalcat in vreun fel legea?Mentionez ca la data facturarii societatea a inregistrat venituri si TVa si si-a achitat datoriile catre buget.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:51, 24 Iunie 2011
Din cate stiu ,doar cheltuielile sunt nedeductibile , daca provin de la firme inactive .
Despre veniturile facturate catre o firma inactiva - nu cunosc sa existe prevederi in cod .
Vor fi probleme , insa , la 394 , pentru ca firma inactiva are certificatul Ro suspendat .
Daca nu era platitoare de tva , conflictul de mai sus nu exista .
Daca sunt nedeductibile cheltuielile, in mod normal nici veniturile n-ar trebui sa fie impozabile :))
E o speta interesanta =D>
Si mie imi pare interesanta speta ...:)
Cunoasteti vreo prevedere legala privitoare la caz ?
Totusi, am o banuiala ca veniturile sunt impozabile ;)
Prin simetrie. Daca nu e asa, atunci se poate ataca prin institutia Ombudsman-ului (Avocatul Poporului), ca fiind un abuz al legii (clauza leonica - Statul e favorizat in detrimentul contribuabilului). Totusi, n-ar fi singurul caz :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partener inactiv yakari yakari Daca o firma partenera este declarata inactiva anterior derularii tranzactiilor comerciale cu firma mea, este legal ca la inspectia fiscala cheltuielile sa fie ... (vezi toată discuția)
Stare agent economic Eva_56 Eva_56 Din informaţii din bazele de date centrale ale MFP privind informatiile fiscale si bilanţurile persoanelor juridice; Data inregistrarii ultimei ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire tampau gabriela tampau gabriela SC are o cladire sediu birouri din 1996 .Ea a fost modificata , marita ca suprafata, etc. Ultima reevaluare a fost facuta in octombrie 2013 .Patronul vrea sa o ... (vezi toată discuția)