Pot beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca sunt somera incepand cu data de 01.11.2010, iar nasterea va avea loc la inceputul lunii octombrie? Mentionez ca incetarea muncii a avut loc la data de 29.09.2010.
Da, daca va aflati in somaj sau ati nascut dupa cca 15 zile de la terminarea lui. Dar si somajul se poate suspenda pentru concediu de maternitate. Sa nu aveti inainte de nastere, luna in care nu primiti venit din somaj sau concediu medical.
1. Se pare ca va lipseste chiar prima luna - octombrie - din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului si nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
2. Inseamna ca ati depus actele la somaj mai tarziu de 10 zile de la data concedierii.
3. In luna octombrie nu ati avut venituri din salariu si nu ati fost nici in somaj. Ce ati facut in acesta luna?
1. Plata contributiilor nu are legatura cu indemnizatia pentru CCC.
2. Indemnizatia pentru CCC este conditionata numai de obtinerea de venituri profesionale impozabile nu si de plata contributiilor legale.
Este exact cum am mai precizat in postarile mele! Mascariciul de boc (litere mici)a avut grija ca, prin reducerea termenului de la 30 zile la 10 zile pentru depunerea dosarului de somaj, sa distruga sansa unor oameni,care poate cotizeaza de n ani la stat, sa nu beneficieze de anumite drepturi, si uitati caz concret in care aceasta doamna nu poate lua concediu crestere copil tocmai pentru ca nu a avut posibilitatea sa-si depuna dosarul in 10 zile(angajatorul plateste contributiile pe 25 ale lunii urmatoare)!X-(
Somaj
viu
Am lucrat pana in 07.11.12 la o firma si am plecat cu acordul partilor. M-am angajat pe perioada determinata (1 luna) in perioada 08.11.- 08.12.12. Vreau sa-mi ... (vezi toată discuția)