avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sef santier-studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sef santier-studii

Care sunt studiile minime ce trebuie sa le aiba o persoana pentru a putea ocupa functia de sef santier in constructii? Dar pentru functia de sef brigada complexa sau specializata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 12 August 2011
Pozitia in COR/Cod: 122308
Functia de sef de santier implica foarte multa raspundere.Iata numai cateva atributii dintr-o fisa de post:
-Conduce si raspunde de intreaga activitate a santierului
-Coordoneaza subantreprenorii si echipele de lucru urmareste respectarea dispozitiilor date sefilor de echipa
-Realizeaza lucrarea incredintata in timp util conform graficului de executie
-Organizeaza si coordoneaza activitatea persoanelor din subordine;
-Organizeaza, coordoneaza si controleaza activitatile desfasurate la punctul de lucru pentru care este desemnat responsabil;
-Asigura buna desfasurare a lucrarilor pe santier si respectarea termenelor-limita;
-Intocmeste necesarul de materiale, resurse financiare, resurse umane;
-Asigura si instruieste personalul din subordine;
-Asigura legatura cu furnizorii de materiale;
-Asigura respectarea riguroasa a tehnologiilor de executie si a instructiunilor privind exploatarea si intretinerea mijloacelor si uneltelor de productie, fiind responsabil de corecta si buna utilizare a tuturor utilajelor de pe santierul sau;
-Controleaza calitatea lucrarilor pentru asigurarea prevederilor din documentatiile tehnice
Citind aceste atributii si responsabilitati cred ca va dati seama ca sunt necesare studii superioare tehnice de specialitate la care sa se adauge ceva vechime.( 10 - 15 ani in domeniul constructiilor ).
Multumesc pt. raspuns. Dar pe mine ma intereseaza unde se specifica(cadrul legal ) ca sef de santier trebiue sa fie un absolvent al unei facultati de constructii (civle,industriale si agricole), al unei scoli de maistrii in costructii, tehnician constructor ( absolvent de liceu de constructii sau postliceeala). Au aparut firme care au de exemplu in postul de sef de santier pt. lucrari de civile si industriale, absolventi ai facultatilor de utilaj tehnologic, politehnica, etc.X-(. Mai mult apar si in documentele de calificare pt. diverse lucrari de licitatii din bani publici, aspect care nu consider a fi corect. Cred ca acestia ar trebui eliminati de pe piata constructiilor, dar ne trebuie cadrul legal. Multumesc pt. ajutor.
Andrei Gica a scris:

Care sunt studiile minime ce trebuie sa le aiba o persoana pentru a putea ocupa functia de sef santier in constructii? Dar pentru functia de sef brigada complexa sau specializata?

Sef santier si sef brigada complexa sau specializata , in principiu, au ca nivel de instruire studii superioare ...
Unde este legiferata chestia asta? Inclusiv specialitatea studiilor necesare pt. obtinera unui post de sef de santier. Asa si unul care termina facultatea de chimie alimentara are tot studii superioare. M-am saturat de toti constructorii astia care au aparut dupa 1989 care nu au nicio legatura cu meseria asta,( ma refer la studii de specialitate) dar iti spun ce experirnta au ei in executie#-o. Eu de exemplu nu pot sa profesez ca medic fiindca nu am absolvit medicina, dar la constructii toti se pricepX-(
In definitia Grupei Majore 1 din cadrul careia face parte si cele doua functii , nu face referire la nivelul de calificare, întrucât în cadrul acestora intervin alte elemente, tinând de natura muncii, considerate drept criterii de similaritate mai importante....

Alte discuții în legătură

Urgent fisa post sef echipa, daca se poate in domeniul constructiilor Eveline I Eveline I Am nevoie urgent de o fisa post pentru SEF ECHIPA , daca se poate in domeiul constructiilor, daca nu orice domeni , ptr o adaptare ulterioara. Adersa de e mail ... (vezi toată discuția)
Solicitare fise post MARIUS5 MARIUS5 as avea si eu nevoie de urmatoarele fise de post ( este vorba despre un studio tv): - director tehnic - regizor de emisie - operator prompter - editor ... (vezi toată discuția)
Cereri fise de post Daniela2172 Daniela2172 pentru toti cei care cereti fise de post trimiteti-mi adresele de email si ce fisa vreti si va transmit tot ce am. (vezi toată discuția)