avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... valori gresite batute pe casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

valori gresite batute pe casa de marcat

Sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu o situatie a unei Intreprinderi Individuale va rog.
Primesc un telefon astazi prin care sunt anuntata ca angajata Intr. Individuale care lucreaza din iunie 2010 a batut valori gresite in mod repetat pe casa de marcat. Greselile sunt in zilele in care ea este de servici, iar cand este patroana valorile sunt corecte.
Se mai pot corecta in vre-un fel aceste greseli???
#-o#-o
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 03:18, 28 Iunie 2011
In ce constau greselile respective? Sume mai mici sau mai mari marcate eronat pe casa de marcat?
Se poate face proces verbal in care se explica problema si se indreapta problema.
Sunt sume mici, batute consecutiv. Ex: a vandut 2 pachete de cafea , a batut 1 buc x valoarea celor 2 pachete.:(
Pentru corectarea sau anularea înregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeste un dosar care va cuprinde:

a)sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea, cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si a numarului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia;
b)decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii;
c)copie de pe nota sau notele de receptie si constatare de diferente, întocmite de la ultima inventariere pâna la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor înregistrate gresit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d)nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata.


Proces Verbal
Încheiat azi__________________________

Subsemnata, ______________________, angajat in funcţia de________________________________________
Sesizez faptul ca azi_____________ la marcarea bonului cu numărul____________ emis la (ora si minutul)__________ la departamentul________________in casa de marcat fiscala am tastat eronat suma de _______________ reprezentând ________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
S-a întocmit prezentul proces verbal in 2 exemplare din care 1 exemplar se pastreaza la dosarul unitatii iar exemplarul 2 se anexează la adresa înaintata Administraţiei Financiare.

Semnătura


DECIZIE
Nr. din__________



____________________________ in calitate de administrator la S.C.__________________________ Localitatea___________________Judetul__________________ Nr. ORC ______________ CUI____________
Având in vedere Procesul Verbal nr._________din_________ privind corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal.

Decide următoarele:

Se aproba / respinge corectarea sau anularea înregistrării operaţiunii menţionate in Procesul verbal nr.__________ din__________________.
Diferentele rezultate din operaţiunea greşit efectuata de vor înregistra in contabilitate / recupera de la vinovat deoarece__________________________________________________________________________.


Administrator,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tastare bon fiscal eronat ADRIANA-MIHAELA ADRIANA-MIHAELA va rog sa-mi spuneti si mie, in cazul in care am un PFA -cu punct de lucru, din greseala am tastat eronat un bon fiscal pe casa de marcat . ce solutie am ca sa ... (vezi toată discuția)
Emiterea unui bon gresit datecs dp50 Florina Mihaila Florina Mihaila Ieri am batut un bon gresit in casa de marcat ....ma poate ajuta cineva ? Vreau sa stiu ce pot face ? (vezi toată discuția)
O greseala la casa fiscala gicubutnaru gicubutnaru Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema: Sint vinzator,am introdus in casa fiscala o suma(21),dupa care a urmat codul produsului( probabil incorect),mi-a ... (vezi toată discuția)