avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... tastare bon fiscal eronat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

tastare bon fiscal eronat

va rog sa-mi spuneti si mie, in cazul in care am un PFA -cu punct de lucru, din greseala am tastat eronat un bon fiscal pe casa de marcat . ce solutie am ca sa repar greseala?
Multumesc.
Pentru corectarea sau anularea înregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeste un dosar care va cuprinde:

a)sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea, cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si a numarului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia;
b)decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii;
c)copie de pe nota sau notele de receptie si constatare de diferente, întocmite de la ultima inventariere pâna la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor înregistrate gresit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d)nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata.

Proces Verbal
Încheiat azi__________________________

Subsemnata, ______________________, angajat in funcţia de________________________________________
Sesizez faptul ca azi_____________ la marcarea bonului cu numărul____________ emis la (ora si minutul)__________ la departamentul________________in casa de marcat fiscala am tastat eronat suma de _______________ reprezentând ______________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________
S-a întocmit prezentul proces verbal in 2 exemplare din care 1 exemplar se pastreaza la dosarul unitatii iar exemplarul 2 se anexează la adresa înaintata Administraţiei Financiare.

Semnătura



DECIZIE
Nr. din__________


____________________________ in calitate de administrator la S.C.__________________________ Localitatea___________________Judetul__________________ Nr. ORC ______________ CUI____________
Având in vedere Procesul Verbal nr._________din_________ privind corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal.

Decide următoarele:

Se aproba / respinge corectarea sau anularea înregistrării operaţiunii menţionate in Procesul verbal nr.__________ din__________________.
Diferentele rezultate din operaţiunea greşit efectuata de vor înregistra in contabilitate / recupera de la vinovat deoarece__________________________
Administrator,

[ link extern ]

Incheiati un proces verbal in care specificati greseala constata.Luati eventual o nota explicativa celui care a tastat eronat.Atasati o copie dupa bonul fiscal.
Din cate stiu eu nu se mai face dosarul pt.ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emiterea unui bon gresit datecs dp50 Florina Mihaila Florina Mihaila Ieri am batut un bon gresit in casa de marcat ....ma poate ajuta cineva ? Vreau sa stiu ce pot face ? (vezi toată discuția)
O greseala la casa fiscala gicubutnaru gicubutnaru Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema: Sint vinzator,am introdus in casa fiscala o suma(21),dupa care a urmat codul produsului( probabil incorect),mi-a ... (vezi toată discuția)
Valori gresite batute pe casa de marcat cane petruta cane petruta Sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu o situatie a unei Intreprinderi Individuale va rog. Primesc un telefon astazi prin care sunt anuntata ca ... (vezi toată discuția)