avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donaþie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donaþie

Aş vrea să ştiu dacă unchiul soţului are câştig de cauză în urmţtoarea situaţie: soţul meu după moartea mătuşii din partea mamei lui în anul2009 au convenit cu unchiul lui să doneze casa din Tg.Mureş pe 4 nepoţi - ei neavând urmaţi-astfel: 2 nepoţi aleşi de dînsul din partea fratelui lui(a unchiului.nepoţi din frate) şi 2 nepoţi din partea mătuşii(mama soţului era soră cu mătuşa decedată). Trei dintre cei 4 nepoţi erau cetăţeni în Ungaria, soţul fiind cetăţean cu domiciliul în ţară, pe el puteau să întăbuleze casa cu terenul afarent. Cel puţin în acte el figurează ca şi proprietar pe terenul de sub casă. În actul de donaţie nu s-a specificat nimic cum că trebuie să
plătească pentru unchi o sumă de câte 400 Ron în fiecare lună până la moartea lui. Pentru această sumă cei 2 nepoţi din partea lui din frate nu vroiau nici măcar o procură prin care să se menţioneze plata acestuiaşi că fiecare se obligă să plătească acesta.
Pînă anult recut în luna oct. când a vea 1 an de la convenţie-act făcut la notar ca donaţie act în regulă,cei doi nepoţi din partea mătuşii -soţul si nepotul fiul de soră-
au încetat să mai plătească această sumă,deoarece cei doi nu mai plăteau banii-nu au vrut să facă nici dovada că au plătit în vreun fel- devroiau să ci a ecsistat suspiciunea că ei nu mai plătesc ori n-au plătit niciodată suma cu care au convenit verbal.Că d prin cont bancar n-au vrut să plătească, doar vorba vine...
Despre suma plătită de soţul şi nepot avem hîrtie, cum că am plătit unchiului sumele respective..
Astfel soţul şi nepotul lui au convenit să nu mai plătească suma până ce cei doi nu fac dovada că au plătit şi ei partea lor de sumă convenită.
De aceasta unchiul s-a enervat şi a înaintat act de desfacerea donaţiei. Cei doi nepoţi doar după moartea mătuşii au apărut venind în Tg Mureş de două ori pe an, şi atunci unchiul plătea pentru ei toată masa, consumaţia ei neaducând lui nimic...!!!!
Întrebarea mea are unchiul câştig de cauză pentru anularea donaţiei, doar că cei doi nu vor să plătească-cel puţin nu fac nici dovada că au plătit. Vorba lor contra bani...
Vă mulţumesc pentu răspuns...

Alte discuții în legătură

Donatie fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, aş dori să-mi spună cineva ce să fac în situaţia următoare: Unchiul soţului a donat casa fără obligaţiuni, sarcini,în care stă la ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie kerekesevi kerekesevi Bună seara, aş dori să mă ajutaţi în problema de mai jos... Ce pot face în situaţia următoare: sotul a primit ca donatie- fără nici un ... (vezi toată discuția)
Donatie fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi are câştig de cauză un unchi al soţului, care după ce acum 3 ani ne-a donat 1/4 parte (a făcut donaţie către 4 nepoţi el ... (vezi toată discuția)