Bună seara, aş dori să-mi spună cineva ce să fac în situaţia următoare:
Unchiul soţului a donat casa fără obligaţiuni, sarcini,în care stă la patru nepoţi.Soţul fiind cetăţean român,(cei trei au fost cetăţeni străini,)pământul de sub casă s-a transcris lui 1/1 ca titular.
Un an unchiul a cerut celor 4 nepoţi bani pentru a se întreţine-dar nu avea nevoie de banii acestea, doar ca astfel şi-a vândut casa.
Un an soţul cu nepotul au şi plătit această sumă, despre care avem şi dovadă scrisă de unchi. La ceilalţi doi nepoţi nu a dat scris nimic.
După un an de plată nu s-au înţeles asupra banilor -cei doi au vrut ca noi să plătim mai mulţi bani dar nu erau de acord cu modalitatea de transferare a lor, astfel nu s-a mai făcut nici o plată. De atunci unchiul a căutat cum să desfacă donaţia către nepoţi.A apelat la instanţă pt. revocarea donaţiiei.
Mai mult a pus pe nepotul care nu a beneficiat de donaţie, ,să aibă adresă in imobilul pe care a donat.I-a făcut buletin CI, fără aprobarea, înştiinţarea celor cărora a donat imobilul,proprietarilor imobilului.
A.c. soţul a murit şi acum cum sunt moştenitor după soţ, am primit înştiinţare cum că să mă prezint ca moştenitor al pârîtului , care este chemat pentru fond-revocare donaţie.
Ce cale de rezolvare să aleg? după moartea soţului neavând copii, eu ca soţie vin în concurs cu soacra şi cumnata mea,ei nu sunt de acord cu revocarea donaţiei, iar soacra era soră cu nevasta unchiului...
Vă mulţumesc pentru răspuns...
Care sunt motivele invocate în cererea de revocare a donaţiei?
Donaţia poate fi revocată doar în condiţiile stabilite de codul civil. Dacă nu există niciunul dintre motivele de revocare, donatorul nu are nicio şansă. Înţeleg că donaţia a fost făcută fără sarcini. Despre ingratitudine nu cred că poate fi vorba, iar despre survenienţa unui copil nici atît.
Donatie
allexs96
Buna seara, vin cu urmatoare situatie, in anul 2007, am donat un imobil, propietate personala, nefiind casatorit si neavand copii, catre unchiul meu, fara nici ... (vezi toată discuția)