avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocare donatie

Bună seara, aş dori să mă ajutaţi în problema de mai jos...
Ce pot face în situaţia următoare: sotul a primit ca donatie- fără nici un angajament- 1/4 din casa şi 1/1 pământul de sub casă de la unchiul lui acum 3 ani. Acum 2 ani unchiul lui a cerut revocarea donaţiei sub pretext că cel de-al 5 lea nepot a rămas pe dinafară.-dar de fapt nu acesta este motivul, ci acela că doi dintre nepoţi nu au vrut să mai plătească nici un ban- deoarece cei din altă tară nu au contribuit la intreşinerea lui- au minţit de fapt...De atunci unchiul a făcut resedintă-domiciliu celui de-al 5 nepot in casa donată,fără să se consulte cu ceilalti nepoti- mai ales că acesta nu are nici un venit si dinsul intretine pe el.Sotul intre timp a murit, ac. febr.,dar unchiul lui vrea revocarea donatiei si m-a citat pe mine ca sotie mostenitoare, si cum că eu să-mi dau acordul pentru revocarea donaţiei...nici până acum nu s-a sfătuit cu mine acum de ce să dau ceva ce e al soţului...
Sunt chemată în instanţă fără a-mi dori eu acest lucru...el nu vrea cu nici -un preţ să se pună în acord cu ce doresc eu...Soacra mea şi sora soţului sunt moştenitori ai soţului, ei nici nu vor să adă de revocare...
Iar nepotul soţului care este şi el codonatar nici el nu vrea să-i înapoieze donaţia...
Doar ceilalţi doi din partea lui vor să dea înapoi donaţia, că ei nu au dat nimic defapt lui.. plata sumei au convenit ei la donaţie cei5, dar nu au vrut să scrie de mână nimic că au de plată o sumă oarecare...
Donaţia este făcută fără nici-un angajament... donaţie simplă...
Vă rog daţi-mi răspuns cum pot sau ce opţiuni am pentru rezolvare.Mulţumesc pentru răspuns...
Cel mai recent răspuns: kerekesevi , utilizator 19:56, 9 Decembrie 2012
nimeni nu poate sa ma ajute cu vre-un raspuns...ce sa fac...sunt chemata in instanta, are vre-un cistig de cauza unchiul sotului...
1. se poate revoca donatia
2. ce se poate face cu cel caruia i-a facut resedinta unchiul, are acest drept...
3. sa ma prezint la proces sau nu..e prima infatisare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, aş dori să-mi spună cineva ce să fac în situaţia următoare: Unchiul soţului a donat casa fără obligaţiuni, sarcini,în care stă la ... (vezi toată discuția)
Donatie fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi are câştig de cauză un unchi al soţului, care după ce acum 3 ani ne-a donat 1/4 parte (a făcut donaţie către 4 nepoţi el ... (vezi toată discuția)
Donaþie fodoretelkaeva fodoretelkaeva Aş vrea să ştiu dacă unchiul soţului are câştig de cauză în urmţtoarea situaţie: soţul meu după moartea mătuşii din partea mamei lui în ... (vezi toată discuția)