avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident groapa nesemnalizata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident groapa nesemnalizata

Ieri, seara dupa ce a plouat torential in Bucuresti, veneam de la jasajul Lujerului, spre Crangasi. pe Virtutii. Circulam pe prima banda, carosabil umed si murdar, cel din fata mea opreste brusc, eu degeaba am calcat frana, ca tot m-am oprit in el. Ne dam jos din masini, constatam pagupele. El Solenza, eu Cordoba, el spatele infundat, eu fata praf, si observ ca totul s-a intamplat din cauza unei lucrari de aducere la nivel a unui canal (avea intre 20-30 cm adancime).El era cu rotile din fata in groapa cand l-am izbit eu.Cert este ca nu am fazut stopurile pe frana, dar in fine, sun la 112 sa ne trimita un echipaj, m-au intrebat daca sunt victime, eu spun canu, ca suntem in regula, ei ne trimit la accidente usoare.cel cu solenza da tel si el, nu stiu ce spune, dar incepe cu vaitat de gat si vine si salvarea.Din accident usor, declarat si de o patrula a politiei comunitare si in primul proces verbal de constatare, brusc devine accident cu victime vatamate corporal: victimele sunt cele 2 persoane din solenza, eu cu familia mea, eu , sotia si baiatul de 5,7 ani nu avem nimic. S-a facut alcoltestul, "0",Am dus masina in service si am venit la Politie pe Udriste, am dat declaratia, am spus si de canal, care era total nesemnalizat, (cele 2 semne care erau puse stateau bine merci pe trotuar si la marginea drumului).si de faptul ca n-am observat stoprile pe frana ale celui din fata (viteza nu a fost ,ca nu mi s-au deschis airbagurile). Fotografii de la locul accidentului am, asigurarea obligatorie acopera 15 solenze noi, iar vatamari si deces,nu mai vb. Cu Full Casco, am sa mi-o fac pe a mea,n-ar fi o problema. Azi m-am intalnit cu cei 2, am stat prieteneste la un pahar de suc, nu s-a pus problema sa faca plangere, nici eu n-am intrebat, e dreptul lor, nu vreau sa fiu santajat cu bani, ca n-am de unde, platim o rata destul de mare la masina, ca sa ne mai permitem sa aruncam din buget, le-am dat copie dupa asigurare,ne-am despartit amical.
Ce ma doare pe mine, e incadrarea mea la OUG 195/2002, articol 51, desi, nici cel mai bun sofer nu reusea sa evite coliziunea tinand cont de carosabil, umed si murdar.
Dosarul e penal, astept sa vad ce se intampla, daca e cu neinceperea urmarii penale, sau din contra.
Spuneti-mi va rog, la ce sa ma astept, ce ar trebui sa fac?
La cate luni de suspendare sa ma astept?Se poate face ceva pt reducerea suspendarii, sau anularea ei?
E primul accident in 7 ani de cand am permisul.Si nu l-am avut suspendat decat odata, in 2002 pt depasire pe lina continua, desi si acum ma consider nevinovat(dar asta e o alta poveste) si am peste 250.000 km facuti la volan
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: slayer1971 , utilizator 15:37, 8 August 2008
La prima analiza a accidentului se trage concluzia ca incadrarea in art. 51 din OUG 195/2002 este corecta. Trebuie facuta o analiza mai amanuntita privind motivele reale ale producerii accidentului si a posibilitatilor de evitare a acestuia. Cred ca ar trebui implicata si Primaria in acest eveniment rutier.
Succes!!!

ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Si eu sunt de acord cu opinia exprimata de ing. dipl. Ciobanu.
Problema este ca politia decide cine este vinovat in astfel de cazuri.Si politia tine cu Primaria...

avocat Claudiu Lascoschi
Am inteles ca se merge pe dosar penal (daca sunt intrunite conditiile necesare). In functie de probele administrate verdictul va fi dat de catre procuror sau de catre judecator.
La noi in oras sunt multe procese pe rolul instantelor in care se cer despagubiri Primariei pentru pagubele produse datorita gropilor din carosabil. Din pacate, solutiile date sunt total diferite in functie in care intelege judecatorul problema.

ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
Solutia o da judecatorul sau procurorul dar depinde enorm de felul in care ,,face" politia dosarul.Ma refer strict la accidente rutiere.
Daca exista o culpa exclusiva sau, dupa caz, concurenta a primariei se va stabili de catre instanta de judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
Stiu, lovitura din spate, nerespectarea distantei....ce sa mai vb....sunt vinovat. Eu vreau sa stiu daca pot beneficia de clementa, tinant cont de conditiile producerii accidentului (groapa nesemnalizata). Permisul e pierdut pentru 90 de zile sau se poate pentru 30 de zile?
Fara el sunt terminat, tinand cont ca fac naveta cu masina la servici in fiecare zi.Stiu de testare. Ce pasi trebuie urmati?
Nu sunt un procesoman, iar in fata primariei stiu ca as pierde, cu toti martorii implicati in accident si cu toate fotografiile mele.
Le-as posta pe forum, dar nu stiu cum sa fac
Va multumesc de raspunsuri

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa? danielopol danielopol Buna ziua, Acum cateva zile am avut un acident in care am fost implicat eu si un pieton aflat in stare de ebrietate. Eu trecusem cu aproximativ 7 m de ... (vezi toată discuția)
Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un tir care nu a păstrat distanța și m-a lovit când voiam să fac stânga pe linie continuă: este culpă comună, cum s-a stabilit la poliție? Cristimarin25 Cristimarin25 Acum aproximativ 2 luni si ceva am fost lovit de un tir care nu a păstrat distanța si avea destulă viteza Eu am fost transportat la spital cu un hematom ... (vezi toată discuția)