avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revizuirea hotarii definitive si irevocabile a aunei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revizuirea hotarii definitive si irevocabile a aunei curti de apel

8. există hotărâri definitive potrivnice, date de instanţe de acelaşi grad sau degrade diferite, care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri

Nu stiu cum sa interpretez acest alineat al articolululi 503 alin 8 al noului cod de procedura civila.
Nu stiu cum se poate interpreta " hotariri definitive potrivnice"
nu stiu si nu inteleg cum se interpreteaza formularea " incalca autotitataea de lucru judecat a primei hotariri"

mi- as dori ca cineva priceput si inteligent sa-mi explice , aceste exprimari . daca este posibil ca la " baba chioara"
va multumesc anticipat celor care vor avea rabadare si imi vor raspunde
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:11, 22 Iunie 2011
Revizuirea pe acest motiv îşi are suportul în respectarea puterii lucrului judecat şi presupune îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
- să existe două hotărâri definitive potrivnice.
- hotărârile contradictorii să fie pronunţate în aceeaşi pricină, adică să existe triplă identitate de părţi, obiect şi cauză .
- hotărârile potrivnice să fie pronunţate în dosare diferite ;
- în al doilea proces să nu se fi invocat excepţia puterii de lucru judecat sau, dacă a fost invocată, să nu se fi discutat ;
- să se solicite anularea celei de-a doua hotărâri, care s-a dat cu nerespectarea puterii lucrului judecat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de apel Mihaill Mihaill Cum pot ataca o sentinta potrivnica ,a Curtii de Apel[,dupa ce la instanta de fond am cistigat un proces in legatura cu drepturile banesti ale colegilor mei ... (vezi toată discuția)
Model cerere de revizuire recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere de revizuire recurs in baza art 322 p 7 c.p.c. Multumesc (vezi toată discuția)
Autoritatea lucrului judecat Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, O decizie de eliberare din functie anulata prin hotarare judecatoreasca devenita irevocabila prin nerecurare se bucura de lucru judecat( potrivit ... (vezi toată discuția)