avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate deseuri reciclabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate deseuri reciclabile

Buna!Sunt in impas in ce priveste o astfel de evidenta contabila!Poate cineva sa ma lamureasca in privinta contabilitatii de gestiune?
Mai exact este vorba de colectare deseuri si sortare.Vreau sa stiu ce documente trebuiesc intocmite si cum operez in gestiune bonuri de transfer de la un punct de colectare la altul unde se face sortarea?
Cel mai recent răspuns: rotaru mihaela , utilizator 11:40, 2 Iulie 2011
Transferul se inregistreaza prin cont 481 - decontare intre unitate si subunitati sau prin cont 482- decontare intre subunitati.
Iesirea din Punct colectare 1 481(482) = 346
Intrarea in punct colectare 2 346 = 481(482)

Multumesc pentru ca m-ai lamurit!
Sunteti draguta sa-mi spuneti cum inregistrez in contabilitate: procesele verbale de sortare din care rezulta cateva produse!Contabila de la firma le inregistreaza ca un fel de productie!
Ceea ce se recupereaza, se inregistreaza ca si productie, contabila Dvs. are dreptate. Acum depinde ce reprezinta acele "produse recuperate" la care faceti referire si care este destinatia acestora.

Se colecteaza de la alt punct de lucru mase plastice si vin la punctul de lucru unde se face sortarea din care rezulta peturi, bidoane, etc si gunoi care se duce la groapa.Conform procesului verbal de sortare firma se incarca in contabilitate cu acel gunoi, iar apoi se face bon de consum si se arunca!
Cam acesta e procesul tehnologic folosit si ma interesa sa inteleg inregistrarea contabila si ce note se fac?
Buna dimineata!

Colectare mase plastice:
346=711

Transfer mase plastice de la punct de lucru 1:
482=346

Intrare prin transfer in punct de lucru 2
301=482 cu valoarea deseurilor din care rezulta peturi, bidoane( aceasta in cazul in care deseurile respective se folosesc ca si materie prima tot la Dvs. in firma, pentru a fi prelucrate)

si

346=482 cu valoarea gunoiului ce se obtine din sortare

Valoarea insumata a conturilor 301 si 346 trebuie sa fie egala cu valoarea deseurilor ce au iesit din punctul de lucru 1.

Concomitent, descarcarea valorii gunoiului (ca deseu) din contabilitate pe baza procesului verbal de distrugere :
711=346
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Inchidere punct de lucru magazin cu amanuntul birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Am o societate de comert cu amanuntul care isi inchide un punct lucru.Evidenta o tin global-valoric si nu stiu pe baza carui document trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Registru de casa la punct de lucru paula23 paula23 firma x are 2 pucte de lucru si sediul social la cele doua puncte de lucru se face registru de casa pe fiecare punct de lucru in parte , dar as avea si eu o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare avize marfa km km Am un depozit si doua magazine situate in acelasi perimetru (complex comercial). Primesc marfa de la furnizor, intocmesc NIR pe care-l inregistrez in ... (vezi toată discuția)