avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutirea de penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutirea de penalizari

Pot plati datoriile catre asociatia de proprietari fara penalitati,in conditiile in care ma incadrez in venitul impus de lege?
Im urma unei hotariri judecatoresti,am fost obligat sa platesc cheltuielile si penalitatile aferente.Dupa pronuntarea hotaririi judecatoresti,am achitat o parte din cheltuieli,si s-au mai adunat niste penalitati,daca vreau sa achit la zi,nu-mi scade penalitatile,pe motiv ca trebuie sa achit si penalitatile dinainte de hotarirea judecatoreasca.Este corect?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:30, 23 Iunie 2011
Dom'le, daca nici cu Sentinta in fata nu realizezi ca ce consumui tre'sa platesti, atunci ce sa mai zicem? Nu stiu, sunt 1001 de motive ca d-ta nu ai putut sa-ti achiti asociatia, insa vreu sa te intreb romaneste: daca asociatia nu te actioneaza in justitie pentru recuperarea debitelor, ai idee cine le va plati, ca de platit trebuiesc platite?
Sigur ca as. prop. te-a actionat in instanta pentru o valoare a debit-ului si cu toate acestea nu te-ai deranjat sa achiti, asfel ca debitul total a depasit suma pentru care ai fost actionat in instanta si intrebi, este corect? Ai noroc ca traiesti in Romania, pe bune!
nelutibuleac a scris:

Im urma unei hotariri judecatoresti,am fost obligat sa platesc cheltuielile si penalitatile aferente.

Conform acestei hotarari judecatoresti dumneavoastra sunteti obligat sa platiti ceea ce este prevazut in aceasta.
Daca in afara sumelor solicitate de asociatie si prevazute in aceasta hotarare, mai aveti si alte sume de achitat catre asociatie, firesc este sa le platiti. Si este normal ca la asociatie sa aveti mereu alte sume, alte debite care se adauga celor stabilite in instanta.
Dar in situatia in care nu vreti sa platiti puteti sa "beneficiati" de un nou proces sau de executare silita in functie de ceea ce nu vreti sa platiti.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul nu vrea sa-mi scada din restante nicu_is nicu_is pentru inceput as vrea sa relatez pe scurt problema mea legata de asociatia de locatari din care fac parte. in 2012 am fost dat in judecata pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Încãlcarea unui ordin judecãtoresc CiprianBirtea CiprianBirtea Am fost dat în judecată de Asociaţia de Proprietari, a câştigat asociaţia, iar în hotărârea judecătorească scrie că trebuie să achit 22.119 RON, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata frgt_me frgt_me Buna ziua, am avut 3 luni restante la intretinere,am fost actionat in instanta,am achitat datoria restanta,iar maine am termen de judecata, problema este ca nu ... (vezi toată discuția)