avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Protectia muncii la asociatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Protectia muncii la asociatie

sunt administrator la o asociatie de proprietari unde exista 3 angajati cu C.M. - eu si 2 femei de serviciu. Mai nou am aflat ca instructajul pt. protectia muncii trebuie facut de o firma specializata cu care asociatia incheie un contract si trebuie sa achite lunar sau la trimestru o suma de bani. imi puteti da mai multe detalii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: - Elibet , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:42, 23 Iunie 2011
da, intr-adevar HG 1425/2006 modif prin HG 955/2010 prevede obligatia apelarii la serviciu extern de prevenire si protectie in cazul acesta.
D-voastra nu aveti calitatea de angajator ca sa va puteti asuma raspunderea conform HG 955, iar asociatia este persoana juridica.
Cititi hg 1425 modificat.
Instruirea poate fi facuta trimestrial pentru femeile de serviciu si semestrial pt dvs., nu este nevoie de instruire lunara, legislatia nu prevede aceasta obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie si instructaj protectia muncii andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Oare cine ar putea sa ma ajute cu niste informatii privind documentatia si frecventa instructajelor de protectia muncii? Concret, este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Instruirea ssm marianadavid marianadavid Buna Ziua, Am fise de instruire pe care instruirea periodica sa facut din doua in doua luni (Ex. ian, martie, mai, iulie, etc) Nu am mai intalnit asa ceva. ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm la locul de munca frincu melania frincu melania ce activitati ssm trebuiesc desfasurate in cazul in care in societatea comerciala am o alta societate care presteaza servicii. Trebuie facut instructaj la ... (vezi toată discuția)