avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... problema la o fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

problema la o fundatie

Va scriu in numele mai multor parint...avem o problema, am facut o fundatie unde fiecare participant a depus 100 de lei, acum 3 ani. Avem o "comisie" format din 5 persoane, din care o contabila care se ocupa cu de toate.
acum organizam un festival pt. copii si am avea nevoie de bani dar contabila a zis ca nu ne da ca nu avem voie sa folosim.
Suntem revoltati ca daca avem bani de ce nu avem voie sa folosim...si daca totus nu se poate ce demersui trebuie facute pentru a suspenda fundatie si se primim inapoi bani depusi.
Astept raspunsuriile dvs.
Cu stima
Coita Raluca
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:26, 23 Iunie 2011
Rugati contabila sa va spuna care este temeiul de drept potrivit caruia nu aveti voie sa folositi banii pentru organizarea festivalului.

Din cate stiu eu nu exista o astfel de interdictie.
Daca in obiectul de activitate al fundatiei nu se regaseste organizarea de festivaluri, nu puteti sa folositi banii fundatiei.
Nici banii inapoi nu-i puteti cere, pentru ca donatia ati facut-o de bunavoie si fara conditii.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
elena138, utilizator
Am vorbit cu contabila, prima data a zis ca trebuie convocat toata lumea sa voteze folosirea banilor...am facut, dupa aceea a zis ca nu-i de ajuns, ca numai membrii comisiei au voie sa hotareasca.
Si si suspendam fundatie ne-ar costa un jur de 4500 lei, dar nici asa nu avem atatea bani si nu se poate.Eu asa ceva nu cred, mi se pare a suma irreala.
Am cerut actele sa mai descifram cate ceva dar refuza sa ne dea.
In fiecare an are loc Adunarea generala. Atunci sunt prezenti toti membrii fundatiei si puteti vota cum aveti interes. Adunarea generala hotaraste, nu membrii vreunei comisii. Orice comisie pune in aplicare hotararea adunarii generale. Luati legatura cu un avocat care sa consulte statutul fundatiei respective si sa va lamureasca toate intrebarile.
Puneti aici pe net cateva informatii despre fundatie.
Dar ce nu inteleg, ce hram poarta acea contabila? Cum adica nu vrea sa va dea actele. Nimic nu e al ei din acea fundatie ci apartin tuturor.

Alte discuții în legătură

Nereguli intr-o fundatie caspriac caspriac suntem o Fundatie in care organele de condcere, prin statut, sunt Adunarea Generala, formata din patru membrii fondatori si 9 membri eligibili, si Comitetul ... (vezi toată discuția)
Modificarea actului constitutiv al unei fundatii Nicolae Fratea Nicolae Fratea In 1997 s-a constituit o fundatie. In PROCESUL-VERBAL(acesta este actul constitutiv) este prevazut: \"Conducerea fundatiei sa fie asigurata de 21 persoane\". ... (vezi toată discuția)
Infiintare fundatie un_kopill un_kopill Buna! ma poate ajuta cineva cu un model de act constitutiv pt o fundatie si un statut? deasemenea, rezervarea de denumire se face in bucuresti si pt viitoarea ... (vezi toată discuția)