avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare

Buna ziua,
Am terminat un curs de tehnician maseur si reflexoterapeut si as vrea sa colaborez cu un cabinet medical, dar (asa mi s-a spus ) printr-un contract de colaborare. Va rog sa ma ajutati cu explicatii referitoare la acest tip de contract si ce anume ar trebui sa urmaresc in mod special pentru ....a nu regreta mai tarziu.....
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Margelan , utilizator 17:08, 23 Iunie 2011
Daca incheiati un contract de colaborare atunci n-o sa va bucurati de drepturile prevazute de legislatia muncii. O sa vi se aplice legislatia civila si nu Codul muncii.
Optati mai bine pentru un contract de munca cu timp partial.
Aspectele sunt destul de complexe , ar fi recomandat sa consultati un avocat...prin contractul de colaborare, pa lanag ca trebuie sa va inregistrati ca p.f.a suportati dvs ttoate taxele si impozitele. nu aveti contract de munca si nici protectia Codului Muncii....etc
Imi cer scuze. Nu am precizat faptul ca am un serviciu cu norma intreaga si as practica ,,noul job,, in timpul liber. Acest lucru schimba cu ceva datele problemei? E mai bine cu part time sau cu contract de colaborare?
In acest caz nu aveti nimic de pierdut.
Aveti grija doar ca beneficiarul de servicii (cabinetul medical, in speta) sa plateasca la buget impozitul pe care vi-l retine, precum si CAS-ul si somajul.
La sanatate trebuie sa mergeti singur sa platiti 5.5% din venituri, pentru ca nu se retine de catre beneficiar.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme autorizare pfa - tehnician maseur monamasaj3226 monamasaj3226 Am absolvit un curs complex de masaj cu durata de 9 luni. Diplome recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Invatamantului. COR vechi 3226 - ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare rominaduca rominaduca Imi spuneti va rog ce taxe trebuie sa plateasca o microintreprindere ce presteaza servicii medicale in cazul in care are un contract colaborare cu un srl. ... (vezi toată discuția)
Contributii Adycristina Adycristina Buna ziua, Ce contributii se platesc pentru un contract de mandat : presedinte ,contabil ,casier la un CAR . Toti sunt salariati iar activitatea din CAR este ... (vezi toată discuția)