avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical valabil in perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical valabil in perioada preavizului

buna ziua,
am un caz mai deosebit - va rog sa ma lamuriti daca este valabil concediul medical in perioada preavizului cu depasirea datei de terminare a preavizului
se prelungeste astfel preavizul?
persoana in cauza si-a luat concediu medical la doua zile dupa ce a intrat in perioada de preaviz
daca este posibil sa-mi comunicati temeiul legal
Cel mai recent răspuns: curaj , utilizator 10:35, 6 Iulie 2010
perioada in care un salariat se afla in concediu medical, suspenda cursul preavizului;
cu alte cuvinte, daca in interiorul preavizului apare o situatie de concediu medical, perioada preavizului se decaleaza cu numarul de zile de concediu medical.
vedeti prevederile art. 49, 50 lit b) din codul muncii, respectiv art. 73 cin CCM pe anii 2007-2010
Da, este valabil.
Da, se prelungeste preavizul.
Art.73(3) din Codul muncii (introdus prin OUG nr.65/2005): In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator...
Concediul medical duce la suspendarea de drept a contractului individual de munca.
In situatia asta nu aveti decat sa asteptati incetarea concediului medical.

Sa nu va deruteze raspunsul dat de "juridic dana" corelat cu al meu: coincidenta face ca si in Codul muncii si in CCMUNN pe anii 2007-2010, art. 73 sa trateze acelasi subiect.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Este perfect valabil.
Angajata dvs a intrat in preaviz, iar la 2 zile a intrat in concediu medical. Se va proceda astfel: din cele 15 zile de preaviz a efectuat decat 2 zile, dupa ce va termina concediul medical va efectua restul de 13 zile de preaviz.
va multumesc tuturor pentru lamuriri
Am si eu un caz mai aparte. Daca firma se lichideaza in timp ce sunt in concediu de boala in vederea pensionarii eu de unde mai iau salar pe CB si din ce se calculeaza? In acelasi timp actele mele (cartea de munca ) unde ajunge ?
multumesc

Alte discuții în legătură

Incetarea cm dupa cm pe perioada determinata grigoroscuta carmen grigoroscuta carmen am fost angajata pe data de 21.12.2008 (din somaj) in functia de administrator financiar laun grup scolar din dorohoi.decizia de angajare prevede ca sunt ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca in perioada de concediu medical mihaelaclaudia mihaelaclaudia In perioada concediului medical se poate desface contractul de munca? Mentionez faptul ca eu eram in preaviz de 15 zile, pt concediere din motive economice, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - contract pe perioada determinata - rog raspuns urgent georgeu georgeu Buna ziua Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca. A semnat nota de ... (vezi toată discuția)