avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore libere platite?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore libere platite?

Am urmat cursuri de perfectionare platite de angajator, totalul fiind de 84ore. Cursurile s-au realizat dupa programul de lucru. Am dreptul la recuperarea orelor ,, lucrate '' peste program prin zile libere platite? Am cautat in codul munci,i dar se face referire doar la cursurile efectuate in timpul programului de lucru. Daca da, Ce legislatie se aplica?Mentionez ca suntem unitate bugetara.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters161126 , utilizator 21:50, 10 Octombrie 2011
1. Banuiesc ca s-au facut aceste cursuri spre binele dvs.: sa va perfectionati, sa aveti rezultate bune in activitate, sa aveti sanse mai mari sa va pastrati locul de munca si, eventual, sa primiti si un salariu mai mare.
2. Si pentru asta vreti sa fiti platit suplimentar sau sa recuperati timpul "pierdut" cu perfectionarea dvs. profesionala!?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
daditzu a scris:

Am urmat cursuri de perfectionare platite de angajator, totalul fiind de 84ore. Cursurile s-au realizat dupa programul de lucru. Am dreptul la recuperarea orelor ,, lucrate '' peste program prin zile libere platite? Am cautat in codul munci,i dar se face referire doar la cursurile efectuate in timpul programului de lucru. Daca da, Ce legislatie se aplica?Mentionez ca suntem unitate bugetara.
Multumesc!

Modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.

Prin urmare, trebuia sa incheiati un act aditional cu privire la aceste detalii ...
Imi pare rau ca nu am mai intrat pe forum....
Dl. Tudor Valeriu- in principiu aveti dreptate....daca intentia angajatorului ar fi fost una normala....eu sunt cursat si paracursat....am fost directorul unitatii .... Trimiterea mea la cursuri ....o sa va mire... a fost una abuziva si obligatorie....iar angajatorul nici pana in ziua de azi nu a platit cursurile...am doar o adeverinta de absolvirea a cursurilor.....ce spuneti de intentiile binevoitoare ale angajatorului????
Dl./d-na Freelis, i-am explicat si chiar cerut angajatorului acel act aditional....m-a refuzat si mi-a pus in vedere ca daca nu ma duc la cursuri ma da afara.....nu-mi permit INCA sa plec cum nici el nu ma poate da afara fiind in litigiu de munca cu el de un an!
Incurcate sunt cararile.....celor sustinuti politic si...atat!Am insa inca incredere in justitie...
Chiar daca sunteti in litigiu de munca cu acesta , angajatorul poate sa decida concedierea dvs .. nu exista nicio interdictie in acest sens.
freeelis a scris:

Chiar daca sunteti in litigiu de munca cu acesta , angajatorul poate sa decida concedierea dvs .. nu exista nicio interdictie in acest sens.

da, corect, dar doar din motive bineintemeiate si cu respectarea prevederilor legale!
Da intre timp m-a mai trimis la 2 cursuri....sunt curios cum v-a motiva la un audit, cursarea unui singur salariat pe domenii care nu au legatura cu pregatirea lui...sunt inginer si m-a trimis chiar la un curs de resurse umane.... nu ma plang...., doar orice curs conteaza in cariera. Crezand ca imi face un rau... defapt mi-a facut un bine!
Cu respect!

Alte discuții în legătură

Formare profesionala dupa serviciu mihaipreotescu mihaipreotescu Buna ziua! Institutia la care lucrez vrea sa ma trimita la un curs de formare profesionala, cu durata de 136 ore, dupa orele de program si fara scoatere din ... (vezi toată discuția)
Curs formare profesionala la locul de munca.... adynson adynson dacva eu nu solicit cursul angajatorul ma poate obliga sa-l fac?si in ce conditii se face acesta?am citit ca in afara orelor de prg i nu in colectiv....in urma ... (vezi toată discuția)
Curs de igiena blueeyes550 blueeyes550 Buna ziua ... Cine plateste cursul de igiena ... angajatorul sau angajatul ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)