avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte

Am o intrebare: actual traiesc in Spania cu familia mea (parinti si frate) si anul acesta vroiam sa ne intoarcem in Romania , problema este ca fratele meu nu are act de identitate din Romania pentru ca am venit aici cand avea 12 ani si datorita acestui fapt a venit cu un pasaport inclus in cel de al mamei mele si in acest moment nu are pasaport este expirat.Care este solutia pentru a putea iesi din tara ce act are nevoie pentru a explicxa ca i-a expirat?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 15:42, 23 Iunie 2011
La Consulatul Roman din Spania sau la Ambasada Romaniei din Spania (care este mai aproape de dvs.) exista un serviciu special care se ocupa cu emiterea actelor de identitate si al pasapoartelor.
Fratele dvs. sa se prezinte la consulatul roman si sa solicite eliberarea unui titlu de calatorie.

Documentele cu care cetăţenii români pot călători în spaţiul UE sunt: paşaportul, cartea de identitate românească valabilă sau titlul de călătorie, numai pentru a se întoarce în România.

Documentele cu care cetăţenii români pot călători în spaţiul Uniunii Europene sunt următoarele:

* Paşaportul diplomatic, de serviciu, simplu sau temporar valabile
* Cartea de identitate românească valabilă
* Titlul de călătorie – numai pentru a se întoarce în România

Nu este permisă trecerea frontierelor cu documentele enumerate mai sus al căror termen de valabilitate a expirat. Permisele de şedere eliberate de statele Uniunii Europene nu sunt valabile pentru trecerea frontierelor de stat.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat Gina43 Gina43 As dori sa merg in Romania dar pasaportul meu este expirat din 2010 e posibil sa intru in tara chiar daca este expirat? (vezi toată discuția)
Carte identitate expirata in strainatate ContSters118604 ContSters118604 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Fratele meu este in strainatate de 2 ani iar cartea de identitatea i-a expirat de 1 an, lucreaza dar fara ... (vezi toată discuția)