avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamuriri privind inregistrarea contractului de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamuriri privind inregistrarea contractului de munca in REVISAL

Buna ziua.

Sunt angajata la o societate cu carte de munca din luna februarie a acestui an.
Pana la inceputul lunii iunie aveam o norma de munca de 4 ore, iar in prezent am trecut la norma intreaga, in urma incheierii unui act aditional.
Zilele trecute, fiind in drum spre ITM am intrat sa intreb si sa verific totodata daca ceea ce stiu despre contractul meu de munca este inregistrat exact asa si in REVISAL (pentru ca la angajare de la Contabilitate nu am primit nici o dovada in acest sens, doar mi s-a trecut pe un biletel numarul sub care e inregistrat contractul meu de munca; iar pentru actul aditional nu am primit nimic ca dovada a operarii modificarilor ce au survenit).
Am avut insa o surpriza la ITM. In sensul nu ca nu mi s-ar fi inregistrat contractul, ci ca apar cu norma intreaga chiar din momentul angajarii. Va rog sa-mi spuneti daca este o greseala a contabilei care a transmis in REVISAL contractul meu sau nu. Ma gandesc ca ar fi trebuit sa apara ceva de genul: de la data pana la data - 4 ore, apoi de la data de... 8 ore.
Plus ca, ma gandesc mai departe, daca s-a gresit si s-au trecut 8 ore in loc de 4, oare contributiile aferente nu s-au platit si ele in cuantum gresit (pt 4 ore cat am lucrat in realitate, desi din REVISAL ar reiesi ca trebuiau achitate pentru 8 ore).

Nu stiu daca m-am facut corect inteleasa, dar sper. Va rog, de aceea sa ma lamuriti cu privire la cele precizate aici. (Nu ca as fi atenta de obicei la orice detaliu, dar vreau sa stiu exact ce si cum, ca sa nu am surprize pe viitor, cand mi-o fi lumea mai draga).

P.S.: oare ar fi trebuit sa primesc o dovada a inregistrarii si a actului aditional? Si cum ar fi trebuit sa arate dovada inregistrarii contractului de munca, mai concret in ce consta ea (ca nu cred ca e de ajuns sa ti se zica un numar).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 7 Iulie 2011
1. Posibil sa existe o greseala la transmiterii c.i.m. cand a bifat timpul de munca ...acest lucru se poayte face prin corectie.

2. Pe statul de palta scrie numarul de ore lucrate in luna respectiva si asa veti putea verifica daca de la angajare ati avut norma intreaga sau timp partial.

3. De la 01.01.2011 nu se mai depun acte la ITM si al caror efecte se produc de la aceasta data.

4 Angajatorul este obligat , la solicitarea scrisa a dvs, sa va elibereze copii, certificate de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul, ale documentelor existente in dosarul personal, ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.
In acest fel, veti obtine dovada inregsitrarii si transmiterii prin REVISAL a c.i.m. si a actelor aditionale la c.i.m.
freeelis a scris:


4 Angajatorul este obligat , la solicitarea scrisa a dvs, sa va elibereze copii, .... ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.



e bun "print screen" de pe pagina itm, sau cum?
buna ziua unde pot sa ma interesez si eu daca contractul meu de munca prin revisal eeste in regula este inregistrat la itm dac lucrez legal?
gigelin a scris:

freeelis a scris:


4 Angajatorul este obligat , la solicitarea scrisa a dvs, sa va elibereze copii, .... ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.



e bun "print screen" de pe pagina itm, sau cum?


Da, este bun un ”print screen” al pagiinii din REVISAL ....
Buna.

Eu am fost la ITM, am intrebat la un ghiseu la care se presupunea ca ar fi trebuit sa ma lamureasca, dar mi-au zis ca ei nu au cum sa verifice si m-au trimis la un inspector de munca. Care inspector a avut amabilitatea sa-mi verifice contractul (dupa codul de inregistrare al societatii), desi mi-a zis ca acelasi lucru il puteau face si cei de la ghiseul catre care ma adresasem initial.

O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Cristina I., utilizator

Alte discuții în legătură

Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Contract de munca raghina raghina Buna ziua, As dori sa stiu unde pot merge sa ma interesez daca lucrez cu contract de munca sau cel pe care l am semnat este doar o hartie, Si inca ceva, ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca cozmin_21 cozmin_21 As dori si eu sa stiu daca imi pot vedea cartea de munca online ,si unde anume ar trebui sa ma uit.Multumesc (vezi toată discuția)