avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, am si eu o intrebare, mi-a ramas de la bunicii mei din partea tatalui o casa, tata a avut mai multi frati, una dintre surori traieste, casa am inteles ca se imparte intre verisoara mea , eu si matusa care este in viata. Noi eu si verisoara am facut toate demersurile pentru a intra in posesia casei, dar acum matusa noastra zice ca acea casa ia fost lasata ei mostenire de parinti. Noi i-am cerut un act care sa dovedeasca asta ca sa stim ce avem de facut, ori ne retragem ori mergem mai departe. Din pacate matusa nu vrea sa ne arate nimic, ce putem face? Daca suntem 3 mostenitori si unul nu vrea sa prezinte nici un act si nici macar sa vina sa impartim totul la trei...noi doua am putea face ceva? fara matusa? Va rog un sfat dorect
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Cllod , utilizator 20:45, 24 Iunie 2011
In cele 6 luni de la deces, depuneti declaratie de acceptare la notar. Daca au trecut cele 6 luni ,si unul din prezumtivii mostenitori nu a facut acte de acceptare tacita sau expresa( declaratia de care am mentionat) poate fi decazut din drepturi in urma unui proces.
Deschideti actiune in instanta, pentru dezbaterea mostenirii si partaj succesoral.
Bunicii au murit acum mai bine de 30 de ani, casa a fost luata de comunisti in ea stau 3 familii de tigani fara nici un drept, noi am intentat proces, am castigat casa ne revine noua numai ca din cauza matusii nu mai putem merge mai departe, pur si simplu ne-a inchis toate caile de a putea intra in posesia casei
avvalentina a scris:

In cele 6 luni de la deces, depuneti declaratie de acceptare la notar. Daca au trecut cele 6 luni ,si unul din prezumtivii mostenitori nu a facut acte de acceptare tacita sau expresa( declaratia de care am mentionat) poate fi decazut din drepturi in urma unui proces.

Bunicii au murit acum mai bine de 30 de ani, casa a fost luata de comunisti in ea stau 3 familii de tigani fara nici un drept, noi am intentat proces, am castigat casa ne revine noua numai ca din cauza matusii nu mai putem merge mai departe, pur si simplu ne-a inchis toate caile de a putea intra in posesia casei

Retrocedarea casei s-a facut pe numele cui?Ce scrie in hotararea judecatoreasca?

Alte discuții în legătură

Buna ziua,bunicii mei au avut 3 copii ( 2 baieti si o fata).dupa ... angela.pocola angela.pocola Buna ziua,bunicii mei au avut 3 copii ( 2 baieti si o fata).Dupa cei 2 baieti am ramas 2 fete(nepoate ale bunicilor) si matusa ( fata bunicilor ) care nu a ... (vezi toată discuția)
Am nevoi de sfaturi in problema unei succesiuni ! LenaS LenaS Bunicul decedat, unic titular a casei pe care a contruit-o impreuna cu bunica, are din prima casatorie o fica, apoi din a doua casatorie cu bunica care este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)