avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,bunicii mei au avut 3 copii ( 2 baieti si o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,bunicii mei au avut 3 copii ( 2 baieti si o fata).Dupa ...

Buna ziua,bunicii mei au avut 3 copii ( 2 baieti si o fata).Dupa cei 2 baieti am ramas 2 fete(nepoate ale bunicilor) si matusa ( fata bunicilor ) care nu a avut copii.Cum se imparte casa bunicilor daca am ramas doar 2 nepoate? Matusa a fost casatorita,dar a murit si sotul ei ,nefacind succesiune in urma decesului sotiei. In cartea funciara a casei apar trei persoane:bunicii,si eu ca mostenitoare a tatalui meu.Repet am ramas doar eu si verisoara mea in viata si dorim sa incheiem mostenirea casei.Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2023
angela.pocola, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:53, 4 Aprilie 2023
matusa a murit? nu avea nici sot?
daca matusa a murit fara mostenitori, veti imparti si cota ei.
gi-jane2, moderator
sotul matusii a murit , nu au avut copii si nici nu au facut succesiuni
matusa a murit ???
inatea sotului sau dupa el?
Manuela Rășină, administrator
Înaintea sotului, dar au locuit in casa bunicilor cumparata inainte de casatoria lor

- Vă rog să nu mai scrieți integral cu majuscule. Mulțumesc -
Manuela Rășină, administrator
Pe forum, nu scriem exclusiv cu majuscule.
daca a murit inaintea sotului, nasol, el o mosteneste, fiind si el decedat acum, daca nu are mostenitor, ce a mostenit el, adica jumatate din cota ei, o culege statul.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Sora mamei, fără descendenți, a murit cu o săptămână înaintea soțului ei, care are două fete. cum se împarte moștenirea mătușii mele? kalamatianos28 kalamatianos28 Buns ziua, Matusa mea a avut un apartament cumparat inainte de casatorie.S-a casatorit,iar sotul are 2 fete din alta casatorie.Din pacate matusa a murit,iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)