avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună! Am următoarea situație. Bunicul meu a murit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună! Am următoarea situație. Bunicul meu a murit acum 15 ...

Bună! Am următoarea situație. Bunicul meu a murit acum 15 ani. Acesta avea 3 copii la momentul decesului (mama, mătușa și unchiul). Între timp, unchiul meu a murit (era căsătorit și avea un fiică). Fiica (căsătorită) a murit. Acesta (fiica unchiului decedat) a avut 2 copii. Dacă deschidem acum succesiunea, între cine se va face succesiunea? Soțul verișoarei decedate are vreun drept la succesiune? Sau cum se va împărți cota succesiunii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 19 Martie 2025
Succesiunea se va imparti în 3 parti. O parte mama dvs, o parte a unchiului va fi împărțită intre sotie și copii și a verișoarei la fel. Dacă verișoara nu divorțase intre timp, și sotul ei mosteneste. Acesta mosteneste 1/4 din treimea ce ii revenea sotiei.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ... Hungan Hungan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)