avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Solicitare referitor drept de pensie militara pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Solicitare referitor drept de pensie militara pentru sgv conform Legii 263/2010

Ma numesc Valentin Honciuc am fost angajat ca militar pe baza de
contract/sgv si am fost trecut in rezerva pe data de 31 mai 2009 , la limita de varsta. In momentul trecerii in rezerva aveam varsta de 44 de ani si 9 luni. Dupa aceasta varsta nu mi s-a mai reinnoit contractul cu MApN din cauza legii care scotea "macii" din sistem la varsta de 40 ani, fara plati compensatorii si fara drept de pensie. Tinand cont ca Legea pensiei unice nr.263/2010 intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011 ne recunoaste dreptul de pensie militara la limita de varsta (45 ani), va rog sa-mi comunicati daca am dreptul la pensie militara la limita de varsta sau anticipata. Va precizez ca am lucrat in sistemul militar 17 ani si 2 luni, am efectuat si serviciul militar obligatoriu de 1,4 ani si am participat 6 luni la misiunea din Iraq care se considera vechime dubla. Doresc sa stiu daca cei 17 ani si 2 luni de contributie la fondul de pensie, serviciul militar obligatoriu de 1,4 ani si misiunea din Iraq sunt suficienti pentru stagiul minim de cotizare (am peste 29 ani de munca cumulati in cele 2 sisteme, militar si civil). Mentionez ca m-am adresat centrului militar judetean de care apartin si nu m-au putut lamuri in acest sens.
Cu stima,
Valentin Honciuc
Conditiile pentru pensie la limita de varsta se pare ca le indepliniti.
Conform legii 263/2010, anexa 6 , persoanele care au activat ca SGV si sunt nascute in august 1964 pot beneficia de pensie pentru limita de varsta in luna iunie 2022 la varsta de 57/10 ani, cu un stagiu complect de cotizare de 25/9 ani si un stagiu minim de cotizare in specialitate de 17/10 ani, conditii pe care le indepliniti.
Problema este cand puteti beneficia de aceste conditii?
Daca cei 17/2 ani, lucrati ca SGV sunt recunoscuti ca si stagiu in conditii speciale de munca, veti avea o reducere de 8/6 ani, care va permit iesirea la pensie la varsta de 49 de ani si 4 luni.
Multumesc mult pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare referitor drept de pensie militara pentru sgv conform legii 263/2010 romica66 romica66 Buna ziua, Ma numesc Nicolae Romulus Filip, am fost angajat ca militar pe baza de contract/sgv si am fost trecut in rezerva pe data de 4 aprilie 2009, la ... (vezi toată discuția)
Varsta iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010, activitate in sistem militar honciuc_valy honciuc_valy Am lucrat in viata civila 10 ani si 8 luni, am lucrat ca militar angajat 17 ani si 2 luni, am satisfacut stagiul militar de 1 an si 4 luni. Daca mai fac 10 ani ... (vezi toată discuția)
Militar in rezerva - pensionare barbos barbos Sunt militar in rezerva si doresc sa aflu cand si in ce conditii pot sa beneficiez de pensie. Am vechime efectiva in M.Ap.N. de 15 ani si 3 ani scoala ... (vezi toată discuția)