avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... relatii sexuale intre minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

relatii sexuale intre minori

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti...daca un minor este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora sub 15 ani, dar cu acordul acestei, cum poate fi incadrata aceasta fapta? Minora nu a facut niciun fel de declaratie mamei sale, abia decat dupa vreo 6 luni, ba chiar a mentionat ca baiatul a avut si prezervativ, insa ca nu are martori. Acum, mama fetei invoca lipsa de discernamant a fetei (s-a intamplat la 13 ani si jumatate) si incearca sa stoarca bani de la parintii baiatului sub amenintarea ca altfel depune plangere. Ce e de facut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabicraiu , utilizator 14:05, 7 August 2011

S-a formulat plangere penala impotriva minorului si se intreprind cerecetari de catre organele de urmarire penala(politie,parchet) ?
Nu. Mama fetei a aflat de la aceasta intamplare la 6 luni de la producerea ei si acum ameninta pe baiat si pe parintii acestuia,ca ii face plangere penala.Se pare ca aceasta incearca obtinerea unei sume de bani in schimbul tacerii...Nu este tardiv totusi pentru o plangere penala acum, in conditiile in care nu a fost viol si nici martori nu sunt? Se pare ca fetita e destul de cunoscuta printre cei de varsta ei ca fiind ceva mai....nastrusnica....
pai si cum dovedeste acum dupa atata timp ca fiica-sa a intretinut relatii sexuale cu acel baiat ?
incearca marea cu degetul insa nu cred sa aiba vreo sansa
Nu cred ca exista probatorii care sa dovedesca dupa atata timp ca au existat raporturi sexuale intre cei doi minori.
Este posibil sa se incerce santajarea dvs , in vedere obtinerii unei sume de bani.
Cred ca ar fi bine sa nu cedati si sa incercati sa purtati o discutie ca intre doua persoane mature cu mama fetei , daca aceasta este posibila sau sa nu luati in seama amenintarile.
Sa inteleg ca si dumneavoastra sunteti minor Ce varsta aveti totusi? Plangerea penala pt infractiunea de act sexual cu un minor poate sa fie facuta si peste 5 ani, problema ramane, cum s-ar putea demonstra acest lucru.
Mama fetei, de asemenea, a savarsit infractiunea de santaj, daca depuneti plangere depinde de dumneavoastra.
Reputatia fetei nu are nicio relevanta, pana la urma e doar un copil.

Alte discuții în legătură

Relatii intre o minora (13 ani) si un baiat (16 ani) - ce urmari poate avea in caz de esec? Cristia10 Cristia10 As dori un sfat in urmatoarea situatie (a unor cunostinte): Fata (virgina) - 13 ani a intretinut relatii sexuale cu un baiat de aprox 16 ani (neimpliniti) in ... (vezi toată discuția)
Prostituate mariaaradu mariaaradu un prieten de al meu a fost acum 8-9 luni la 2 prostituate (la un interval de 1 sapt intre ele) a facut sex fara prezervativ (o prostie mare) iar el acum nu ... (vezi toată discuția)
Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)