avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cod invalid Intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cod invalid Intracomunitar

Societatea a primit o comanda din Italia pentru livrarea unui transport cu mentiunea ca clientul este inclus in cadrul sistemului operatorilor intracomunitari. Pentru ca comanda s-a efectuat rapid, clientul nu a fost verificat daca exista in intracomunitar ca mai tarziu rezultatul a fost ca codul de tva este invalid. Ce implica aceasta situatie si cum se poate rezolva?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 12:20, 25 Iunie 2011
va rog sa reformulati!
s-a efectuat un transport de marfa sau o livrare de bunuri?
clientul este din italia?
furnizorul/prestatorul din romania?
S-a efectuat un transport de marfa (prestari servicii) pt un client din Italia cu cod de tva invalid. Furnizorul serviciilor este din Romania cu cod valid.
pct 13 din normele de aplicare ale art. 133 cod fiscal
Dacă beneficiarul care este stabilit în alt stat membru decât România nu comunică un cod valabil de TVA și/sau prestatorul nu obține confirmarea validității codului de TVA alclientului său, se va considera că prestarea de servicii este realizată către o persoană neimpozabilă, aplicându-se celelalte reguli prevăzute de art. 133 din Codul fiscal, în funcție de natura serviciului.

art. 133, alin 5 cod fiscal
Prin excepţie de la prevederile alin. (3), locul următoarelor servicii este considerat a fi:
c) locul de plecare a unui transport intracomunitar de bunuri, pentru serviciile de transport intracomunitar de bunuri prestate către persoane neimpozabile. Prin transport intracomunitar de bunuri se înţelege orice transport de bunuri ale cărui loc de plecare şi loc de sosire sunt situate pe teritoriile a două state membre diferite. Loc de plecare înseamnă locul unde începe efectiv transportul de bunuri, indiferent de distanţele parcurse pentru a ajunge la locul unde se găsesc bunurile, iar loc de sosire înseamnă locul unde se încheie efectiv transportul de bunuri.

veti reface factura cu tva, locul prestarii serviciului fiind considerat romania - locul plecarii transportului
Ok. Tva aferent cum se va declara in D300, ce rand?
rd. 9

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente intracomunicare lemn tedox tedox vreau sa livrez lemn de foc paletizat in germania , ce documente intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Facturare catre sua-cu tva sau fara? oanalumi oanalumi Am efectuat un transport de marfa pe ruta Ungaria - Romania, firma noastra fiind din Romania si platitoare de TVA. Clientul care ne-a emis aceasta comanda este ... (vezi toată discuția)