avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariile incomplete sunt o infractiune?!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariile incomplete sunt o infractiune?!!!

Buna ziua,,,La firma care lucrez in fiecare luna nu corespunde salariul cel de pe fluturas cu ce imi intra pe card ( pot dovedi cu fluturasi),tot timpul imi las cardul pe 0 sa pot vedea la urmatoare luna, nu sunt singura din firma care ii se intampla asa ceva, nu e o suma mare,,dar totusi sunt bani nostri ptr care muncim,,nu cred ca e o greseala,,,se face intentinonat,,,undeva se comite o infractiune sau nu stiu cum o pot numi,daca faci vreun comentariu la acest subiect,peste ceva timp te trezesti dat afara! Intrebarea mea este: Cum sa fac dreptate? As putea da firma in judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 24 Iunie 2011
Puteti chema angajatorul in judecata pentru retineri ilegale din salariu. Fceti o cerere la tribunalul muncii si cereti restituirea banilor retinuti ilegal si sistarea retinerilor. De asemenea, puteti face si o plangere penala impotriva angajatorului si a bancii.
Inainte de a-l chema pe angajator in judecata puteti sa-l notificati in scris cu privire la aceasta problema. Poate el nici nu cunoaste situatia si riscati sa pierdeti mai mult.
Puteti depune si o sesizare la ITM, in acest sens...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoooooooor - stat de plata adriant adriant Buna ziua, lucrez de 8 luni la o firma si nu am semnat niciodata stat de plata si nu am primit nici un fluturas de salariu. Este legal acest lucru? Daca in ... (vezi toată discuția)
Salariul minim michirec michirec Care este nivelul minim de salariu pe care -l pot primi?am fost penalizat pentru nerealizare de plan cu 300 ron si ma tem, ca-n curand o sa trebuiasca sa aduc ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre banii primiti si banii declarati la stat. bani la negru ??? mkpwmk mkpwmk Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. La firma la care sunt angajat de aproape 2 ani ocup functia de agent vanzari. Salariul meu consta in ... (vezi toată discuția)