avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim

Care este nivelul minim de salariu pe care -l pot primi?am fost penalizat pentru nerealizare de plan cu 300 ron si ma tem, ca-n curand o sa trebuiasca sa aduc eu bani deacasa....
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:15, 15 Octombrie 2009
Nu trebuie sa aduceti bani de acasa.si daca vi se fac retineri ,anagajatorul nu are voie sa va lipseasca de drepturile banesti.
verificati clauzele inscrise in contractul colectiv de munca, daca exista, si in contractul individual de munca. penalizarile nu pot depasi cuantumul inscris in Codul muncii.
Nu exista notiunea de penalizare in Codul Muncii.

In CIM-ul dvs. aveti plata in regie sau in acord?Aveti un CCM la nivel de unitate unde sunt prevederi privind (ne)realizarea unui anume target?
Da, in contract spune ca in caz de neideplinirea targetului, voi fi penalizat dar nu spune nivelul, ma pot trezi ca nu mai primesc nimic ....luna aceasta am primit putin peste 400/ luna in conditiile in care am studii superioare...
angajatorul nu avea voie sa va sanctioneze mai mult de 10%

Alte discuții în legătură

Neindeplinire target - sanctiune pecuniara laura-jurist laura-jurist buna ziua angajatilor unei societati li s-a stabilit un anunit nr de procesari pe zi. acestia au refuzat sa semneze adresa de stabilire a targetului. mai ... (vezi toată discuția)
Penalizare pt nerealizare plan Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, se poate retine din salariu 33% reprezentand penalizare pt nerealizare plan(aceasta fiind comunicat verbal).Contractul de munca fiind pe perioada ... (vezi toată discuția)
Penalizare salar sanda-popovici sanda-popovici Este legal ca un angajat sa fie penalizat pt abateri disciplinare cu 33% din salariul lunii martie? Angajatul respectiv a fost penalizat pt ca nu a imputat ... (vezi toată discuția)