avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire?

dupa moartea tatalui meu mama mea a vandut unor unchi din partea tatalui locul de casa si restul de pamint .
Mentionez ca la data vanzarii toti cei 4 patru copii
eram minori. Actul de vanzare cumparare sa facut de mina unde se scrie ca si noi am fost deacord ,dar fara a fi prezent vreun notar .Are valabilitate acest act .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:58, 24 Iunie 2011
Buna ziua !
Avand in vedere ca nu exista un document incheiat cu respectarea solemnitatilor impuse de lege , acel document poate fi considerat doar un inceput de dovada scrisa in eventualitatea existentei unui litigiu in instanta .
Nu se poate pune problema valabilitatii acelui act decat in masura in care va imbraca forma prevazuta de lege (act notarial , actiune instanta etc) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj titlu de proprietate DA2011 DA2011 Buna ziua In 1988 am cumparat partea care ii revenea unchiului meu din mostenirea bunicilor mei(o casa la tara si terenul ... (vezi toată discuția)
Declaratie monicah monicah Buna ziua,se poate cu o declararie scrisa de mana ne autentificata numai cu 2 martori sa obtii un teren daca proprietarii terenului nu mai sunt de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare dubios Geani_geani Geani_geani Locuiesc in Spania . In urma cu 2 ani a decedat tatal meu iar in urma cu 3 luni a murit si mama. Dupa moartea mamei, unchiul meu, adica fratele mamei mi-a ... (vezi toată discuția)