avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Actele pentru dosarul de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Actele pentru dosarul de somaj

Am fost sa depun dosarul pentru somaj cu toate actele solicitate de agentie.Mi-a fost respins deoarece adeverinta privind stagiul de cotizare nu era buna ,in sensul ca in cea dusa de mine la coloana 6 era specificata legea 76/2002 si cea "noua" legea 571/2003.Am primit un formular nou pentru completarea lui,e corect ceea ce mi-au dat?! As mai avea o intrebare, a doua adeverinta primita de la angajator cu perioada lucrata din 01.01.2011 pana la incheierea c.i.m trebuie depusa la dosarul de somaj original sau copie?!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:39, 25 Iunie 2011
1. Ca sa primiti indemnizatie de somaj faceti adeverinta asa cum vrea agentia de somaj.
2. Originalul adeverintei de vechime il pastrati dvs. si la Agentia de Somaj dati o copie (dar va duceti si cu originalul pentru a le confrunta).
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspuns! Referitor la adeverinta de vechime v-am intrebat deoarece persoana de la agentie a cerut originalul, este un articol, lege care specifica ca trebuie anexat la dosar copie?!
1. Legea spune ca dovada se face cu carnetul de munca sau alt document.
2. Asa cum la carnetul de munca se cere o copie si la adeverinta de vechime trebuie tot o copie.
3. La ambele se cere originalul pentru confruntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj man_alessia man_alessia Buna ziua, Va rog sa imi transmiteti daca pot beneficia de indemnizatia de somaj in cazul in care contractul meu de munca inceteaza conform art. 56. alin.1 ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in cartea de munca a informatiilor de la locul anterior de munca sandalidia sandalidia Buna ziua, Am lucrat la o firma timp de un an si jumatate, aceasta m-a preluat ca tanar absolvent si a avut anumite beneficii, obligatia fiind sa nu ma dea ... (vezi toată discuția)