avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 recodificare cod caen 7412-6920
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

recodificare cod caen 7412-6920

daca o firma a fost infiintata bineinteles inaintea recodificarii avea ca obiect de activitate Cod CAEN 7412 - Activitati de contabilitate, revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal(contabilitate primara) subliniez ca pe CUI era specificat in paranteza "contabilitate primara" fara a fi necesar in acest caz autorizarea din partea CECCAR , cum isi poate desfasura aceasta firma activitatea dupa recodificare avand in vedere ca acum nu mai este specificata activitatea de contabilitate primara ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 19:07, 28 Iulie 2008
Din cate stiu eu si pentru contabilitatea primara, trebuia autorizata de CECCAR.

Modalitatea in care societatile comerciale pot deveni membre ale Corpului
Sectiunea 1 - Societati comerciale de expertiza contabila sau de contabilitate romane
3. Societatile comerciale de expertiza contabila si / sau de contabilitate romane pot deveni membre ale Corpului prezentand, sectiunii profesionale de care apartin, cererea de inscriere in Tabloul Corpului filialei pe teritoriul careia isi au sediul social, insotita de dosarul cuprinzand dovezile din care rezulta inde­plinirea conditiilor aratate mai sus. In plus, dosarul va cuprinde si dove­­zile privind indeplinirea urmatoarelor conditii:
- Denumirea sociala.
Denumirea sociala trebuie sa fie conforma cu obiectul societatii comerciale de expertiza contabila sau de contabilitate. Se va evita referinta la nume de per­soane exterioare societatii comerciale, numele unor membri ai societatii comerciale care-si angajeaza raspunderea lor alaturi de cea a societatii comerciale. Denumirea nu trebuie sa faca referinta la un sector economic anume, ceea ce ar facilita racolarea de clientela. Este, de asemenea, interzisa orice mentiune susceptibila sa creeze confuzie in legatura cu exercitarea altei activitati (ex. consultatii juridice), sau sa induca publicul in eroare in ceea ce priveste independenta societatii comerciale fata de clientii sai sau asupra naturii lucrarilor pe care ea este in drept sa le execute.
- Inmatricularea societatii comerciale.

Cunoscand ca, potrivit Legii nr. 31/1990, personalitatea juridica se obtine dupa inregistrarea societatii comerciale la registrul comertului si, intrucat contractul si statutul societatii comerciale nu pot avea ca obiect de activitate decat activitatile prevazute mai sus, indeplinirea acestei conditii se va efectua in doua etape:

- prima etapa: prezentarea la consiliul filialei a contractului si statutului societatii comerciale pentru avizare, inainte de autentificarea acestora la notarul public; aceasta cerinta este motivata de dreptul consiliului filialei de a cere modificarile necesare in proiectul de contract si statut (de ex.: denumirea, structura capitalului, calitatea asociatilor /actionarilor etc.);

- a doua etapa: depunerea la dosar a dovezii de inregistrare la registrul comertului.

- Cumulul de functii.

Membrii Corpului, asociati sau actionari ai unei societati comer­ciale recunoscute de Corp, trebuie sa fie inscrisi in Tabloul Corpului filialei in care-si au domiciliul stabil, in calitate de experti contabili sau contabili autorizati, exercitandu-si profesia cu titlu independent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme contabilitate Cosmin C Cosmin C Buna ziua, As dori sa stiu ce avize sunt necesare si care este procedura care trebuie urmata pentru ca o firma sa poata tine contabilitatea unei alte ... (vezi toată discuția)
Cabinet individual expert contabil GABRIELA30 GABRIELA30 Buna, Sunt expert contabil dar am fost angajata doar la o singura societate. Care sunt pasii pentru a constitui un cabinet individual de expertiza? ... (vezi toată discuția)
Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)