Subiect: DE 2 ORI CONTROALAT INTR-O ZI = GARDA FINACIARA+ INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA
Am un mic restaurant- ieri 24.06.2011 am fost controlat de Garda Finaciara+ Inspectia Muncii de 2 ori intr-o zii. Au fos la orele 11 dimineata + la orele 21. Facusem pentru personal contracte de munca de 4 ore / zii. Unul dintre angajati ma reclamat. Ca el nu a sem,nat contractul de munca... Asa este la semnat contbila in locul lui.+ Ma reclamat ca nu a semnat state de plata.Contabila le semna. Ce se poate intampla ? Intreb ? Angajatul care ma reclamat imi cere copie dupa contractul de munca ....???? Imi cere copii dupa statele de plata ... ????
Am calact rau pe bec ??????
Eu cu acordul lor trcusem in cartile de munca si in contracte 4 ore /zi- de pklatit pe angajati ii plateam pentru orele lucrate efectiv. 14 ore pe zii.. 2 zile munca - 2 zile libere. Unul dintre ei sa dus la inspectia muncii si garda financiara. Au venit in control dimineata la 11 si au mai venit in aceiasi zii si la orele 22. Au gasit acelasi personal.. INTREBAREA MEA ESTE ? INSPECTORII DE LA MUNCA SI CEI DE LA GARDA FINANCIARA SUNT OBLIGATI DE LEGE SA ANUNTE POLITIA ? CERCETARI PENALE >? SAU CINE ? ANGAJATUL CARE A LUCRAT LA MINE ?#-o#-o#-o#-o#-o#-o
aceste controale sunt legale, faptul ca s-au petrecut in aceeasi zi nu este ilegal.
Daca in urma controlului au descoperit indicii care sa duca la concluzia ca o infractiune a fost savirsita atunci sunt obligati sa sesizeze organele de cercetare penala, in caz contrar ar fi ei acuzati de favorizarea infractorului cf Cod Penal.
Da, sunt obligati sa anunte Serviciul de Cercetari Penale din cadrul Politiei daca constata savarsirea unor infractiuni ... de asemenea, salariatul are posibilitatea de a depune plangere penala impotriva contabilei epntru saavrsirea infractiunii de fasl si uz de fals - falsificarea semnaturii pe c.i.m. si pe statele de plata.