avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: I.T.M.Bucuresti-Inspectia Muncii -Garda Financiara. Nici un raspuns...

Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi muncitorii stiam ca avem contracte de munca de 8 ore / zii. Dar in realitate aveam 2 sau 4 ore pe zii. Am facut sesizarea catre I.T.M Bucuresti- Catre Inspectia Muncii-Ministerul Muncii- Garda Financiara .In afara faptului ca eu muncitoare nu am semnat contractul de munca ( efectiv habar nu am cine le-a semnat -timp de 2 ani de zile eu nu am vazut niciodata un stat de plata. I toata aceasta perioada lucrata.De mai multe ori am intrebat patronul daca sunt in legalitate ? Primeam raspuns : Da patronul a facut totul....Desii am sesizat in mai multe randuri ,Forurile de control. Au trecut mai bine de 30 zile. --- Nu am primit nici un raspuns.. Nici de la I.T.M nici de la Inspectia Muncii - nici de la Garda Financiara..... Am cerut patronului documente privind situatia mea ? Nu imi da nici un raspuns. Eu din data de: 01.06.2011 (Iunie) nu am mai mers la acest loc de munca deoarece nu imi platise salariu pe 2 luni - faceam munca patriotica. Nu am primit nici un document privind desfacere contractului de munca. Ce sa fac ? Acest patron se lauda si se bate cu pumnii in piept ca are relatii peste tot....
Un sfat aveti va rog ?
I

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 30 Iulie 2011
1. Mergeti in audienta la inspecorul sef sau inspectorul sef adjunct al ITM-ului si vedeti ce se inatmpla cu raspunsul la sesizarea dvs .. termenul este de 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii si poate fi prelungit pana la 45 de zile , conform OG nr.27/2002.

2. Trebuia sa va depuneti cererea de demisie fara preaviz , astfel incat angajatorul sa emita o decizie de incetare a c.i.m. ... de altfel, daca nu ati depus o cerere de incetare a c.i.m. , angajatorul poate dispune desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate.

3. Puteti sesiza Ministerul Muncii referitor la faptul ca atat ITM-ul , cat si Inspectia Muncii nu v-a dat un raspuns la sesizarea dvs.
O alta varianta, ar fi actionarea in instanta, pe legea contenciosului administrativ, a celor doua institutii pentru neraspunderea in termen la sesizarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare inspectoratul teritorial de munca - raspuns ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 20.06.2011 am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron.Noi muncitorii stiam ca ... (vezi toată discuția)
Mi s-a incetat cim si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! ce pot face? dorudoru dorudoru Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011 Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ... (vezi toată discuția)
Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)