avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s-a incetat CIM si mi s-au modificat clauzele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s-a incetat CIM si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! Ce pot face?

Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011
Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ca eu sa stiu si sa semnez ceva. Trebuia sa fiu instiintat ?
Cum era normal sa se faca?
Inseamna ca eu fara sa stiu mi-am dat demisia fara sa stiu ?
Demisie de care eu nu stiu nimic. De 3 luni de zile nu am o instiintare oficiala de la patron. Mai sunt sau nu mai sunt angajata ?
Daca nu am luat la cunostiinta si nici nu am semnat acest acord al partilor ?
Sunt fara serviciu? Ma depaseste situatia ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 20 August 2011
Art. 55 lit. B - nu insemna "demisie" : Citez "Inseamna ca eu fara sa stiu mi-am dat demisia fara sa stiu ?"
Art. 55. [felurile incetarii contractului individual de munca]
Contractul individual de munca poate inceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a voinei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in condiiile limitativ prevazute de lege.
Nu mentionati daca de atunci mai mergeti sau nu la munca si daca nu cine v-a mai informat in afara de Inspectia muncii Bucuresti ca s-a desfacut contractul de munca ? Cam multe nelamuriri , cel putin pentru mine : cand v-a anuntat Inspectia muncii ( in mai imediat dupa data desfacerii contractului , acum in august ??!! ) , ati mai fost la munca de atunci , ati discutat cu angajatorul ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
gabriella1065, utilizator
Art. 55 lit. b - Incetarea contractului individial de munca ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea.
Eu am mers la serviciu pana pe data de: 01.06.2011 data la care am aflat ca: Mi se facuse contract de munca pentru 4 ore/ zii. Atunci am cerut socotela patronului,de ce ? Ma injurat,amenintat si ma dat afara. Din data de:01.06.2011 nu am mai mers la serviciu. Am facut sesizare la Inspectia muncii si I.t.m. Bucuresti. Privind neregulile din contractul de munca. Inspectia muncii mi-a comunicat ca: Exista un contract de munca pentru 4 ore / zii. contract de munca de care eu nu stiu nimic.Nu l-am semnat in aceasta forma niciodata.Si nu am avut cunostiinta de continutul contractului.De la inspectia muncii am aflat ca mi sa desfacut contractul de munca conform Art. 55 lit. B. Nu am semnat niciodata un astfel de acord. Deci eu nu mai merg la serviciu din data de : 01.06. 2011.
Hmm , faza cu "am cerut socoteala patronului ..." suna cam ciudat .
Sa o luam sistematic :
1. Ati ridicat salariul pe luna mai ?
2. Ati primit Decizia de incetare a contractului individual de munca?
3. De cand figureaza inregistrat la ITM acel act aditional la contract cu 4 ore munca/zi?
4. Cu ce data figureaza desfacerea contractului individual de munca ?
1. In acest caz in raspunsul primit de la Inspectia Muncii (sau/si de la ITM) trebuie sa fie si o recomandare de genul "sa va adresati justitiei".
2. Angajatorul a facut mai multe ilegalitati incalcand prevederile Codului muncii:
- v-a incetat CIM cu acordul partilor fara sa aiba acordul dvs.:
- v-a modificat clauzele din CIM fara acordul dvs.:
- a semnat actele in locul dvs. (fals in inscrisuri) si le-a dat curs (uz de fals).
3. Pentru asta trebuie sa-l dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. Trebuie sa luati legatura cu un avocat pe dreptul muncii sa vada daca mai puteti sa va adresati Tribunalului (s-ar putea sa fi intervenit termenul de prescriptie).

Alte discuții în legătură

Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)
30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)
Litigiu penal- nu stiu ce sa fac ? exista infactiune ? doderosandro doderosandro Eu m-am angajat pe data de 15.05.2009. Mereu intrebam patronul daca mi-a facut contract de munca. Acesta imi spunea ca da. am contract de munca.. Eu spuneam ... (vezi toată discuția)