avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s-a incetat CIM si mi s-au modificat clauzele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s-a incetat CIM si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! Ce pot face?

Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011
Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ca eu sa stiu si sa semnez ceva. Trebuia sa fiu instiintat ?
Cum era normal sa se faca?
Inseamna ca eu fara sa stiu mi-am dat demisia fara sa stiu ?
Demisie de care eu nu stiu nimic. De 3 luni de zile nu am o instiintare oficiala de la patron. Mai sunt sau nu mai sunt angajata ?
Daca nu am luat la cunostiinta si nici nu am semnat acest acord al partilor ?
Sunt fara serviciu? Ma depaseste situatia ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 20 August 2011
Da va rog,am cerut socoteala patronului pentru ca am fost mintita si pacalita.Eu cand m-am angajat am semnat un contract de munca pentru 9 ore / zii. Pe data de 01..06..2011 am aflat din gura patronului ca eu nu am avut alt contract de munca in afara celui de 4 ore/ zii. Si acela semnat numai de patron.El a semnat in locul meu ca: Angajat. El a semnat pentru angajator.-Acest patron a dus la I.t.m. Bucuresti un contract de munca fals. Nu am mai luat salariu din luna mai. De aici a inceput totul.Si am aflat de toate neregulile facute de patron. Nu am primit niciodata o decizie-De incetarea contractului de munca. Contractul de munca figureaza inregistrat la i.t.m. din luna ianuarie 2010. Nu de cand m-am angajat =15.05.2009.Contractul de munca desfacut figureaza la i.t.m. din data de: 17.05.2011 Art.55 lit.B ,, acordul partilor,, Acord de care nu stiam si nu l-am semnat vreodata.
dorudoru a scris:

Da va rog,am cerut socoteala patronului pentru ca am fost mintita si pacalita.Eu cand m-am angajat am semnat un contract de munca pentru 9 ore / zii. Pe data de 01..06..2011 am aflat din gura patronului ca eu nu am avut alt contract de munca in afara celui de 4 ore/ zii. Si acela semnat numai de patron.El a semnat in locul meu ca: Angajat. El a semnat pentru angajator.-Acest patron a dus la I.t.m. Bucuresti un contract de munca fals. Nu am mai luat salariu din luna mai. De aici a inceput totul.Si am aflat de toate neregulile facute de patron. Nu am primit niciodata o decizie-De incetarea contractului de munca. Contractul de munca figureaza inregistrat la i.t.m. din luna ianuarie 2010. Nu de cand m-am angajat =15.05.2009.Contractul de munca desfacut figureaza la i.t.m. din data de: 17.05.2011 Art.55 lit.B ,, acordul partilor,, Acord de care nu stiam si nu l-am semnat vreodata.

Ti-am trimis raspunsul cerut prin mesaj privat .
Ti-am spus acolo ca poti sa dai firma in judecata , asa cum iti spune si d-nul Tudor Valeriu dar sincer nu stiu daca are rost . Cunosc un asemenea caz si se tot judeca de vreo 2 ani si jumatate .
Intr-adevar nu platesti taxe ( fiind litigiu de munca dar o sa ai nevoie de avocati , martori si altele - deci....tot bani ) insa exista timp pierdut , nervi si oricum sunt convinsa ca nu vei reveni la acel loc de munca .
MULTUMESC PENTRU TIMPUL PIERDUT- CAT SI PENTRU AMABILITATE !
Problema nu se pune asa ... sunt doua chestiuni total diferite .... pentru ce dati in judecata pe fostul angajator : ..in afara de a va plati drepturile banest restante nu prea mai aveti sanse la altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)
30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)
Litigiu penal- nu stiu ce sa fac ? exista infactiune ? doderosandro doderosandro Eu m-am angajat pe data de 15.05.2009. Mereu intrebam patronul daca mi-a facut contract de munca. Acesta imi spunea ca da. am contract de munca.. Eu spuneam ... (vezi toată discuția)