avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Litigiu penal- nu stiu ce sa fac ? exista infactiune ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Litigiu penal- nu stiu ce sa fac ? exista infactiune ?

Eu m-am angajat pe data de 15.05.2009. Mereu intrebam patronul daca mi-a facut contract de munca. Acesta imi spunea ca da. am contract de munca.. Eu spuneam da vezi partoane eu nu am semnat nicidata un contract de munca. El im raspundea,, A facut patronul tau totul,, Anul acesta pe 01.06. 2011.Cand sa plec la serviciu.Am gasit in cutia de scrisori un plic. In plic era: De la Alianz Tiriac O hartie cu toate cotizatiile mele la Fondul privat de pensii. Am contatat ca? Pentru vre-o 10 luni muncite nu aveam nimic -nici o catizatie. Pentru restul 10 lei / luna. Asta insemnabd ca :Aveam un contract de muna dubios. Am ajuns la serviciu si l-am intrebat pe patron.. Patroane ce se intampla ? Atunci el mia spus ca toti angajatii au contracte de munca de 4 ore/ zi. Am inebunit de furie. Arat ca: Pe toata durata ngajarii mele.Nciodata nu am vazut un stat de plata. - Eu primeam in mana 1200 lei. Iar in contractul de munca scrie 400 lei/ luna. In conditiile in care in luna Aprilie si Mai, 2011 .Eu nu am vazut un leu de la acest patron.
Atunci dupa certa ma amenintat si ma dat afara. Am plecat direct la : Inspectia Muncii. Oamenii de la inspectia muncii dupa contol -imi raspunde: Au facut control si au constatat ca eu am contract legal de munca. Ba mai mult imi scrie ca am semnat de primirea unui exemplar. In conditiile in care eu in reclamatia mea am scris ca: Niciodata nu am semnat un contract de munca- Si nu cunosc ce continut are. Ba mai mult Inspectia Muncii Imi scri ca: Angajatorul nu poate face dovada platii salariilor cat si a concediilor de odihna.
Tot inspectia muncii imi scrie ca: Eu personal am cerut incetarea contractului de munca conform art.55,lit.5. Eu habar nu am ce contine acel document. De semnat nici nu am visat vreodata. ( TOTUL ABSOLUT TOTUL FIND FALS ) Pentru ca eu sa nu stiu ce mi sa trecut in contractul de munca. 4 ore/ zi = 400 lei / luna. In conditiile in care munceam 14 ore / zii.
Din data de 01.06.2011 nu am mai fost primita la serviciu. Abia acum 18 .09.2011 mi-am gasit un alt loc de munca. Noun angajator mi-a cerut actele pentru ami face incadrarea in munca ..Legal,,
Eu habar nu am ce starut am.. Mai sunt angajata - nu mai sunt ?
Am reclamat politiei dar vad ca nimic nu sa intamplat ?
Daca merg sa-l dau in judecata pentru neplata salarii+ neplata concediu odihna ?
Stiu ca nu am primit banii pe lunile Aprilie -Mai - Pentru toate acestea luni nelucrate din cauza fostului angajator ? ce fac ?
Dupa mintea mea daca eu nu am semnat nimic vreodata... ????
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:59, 23 Septembrie 2011
La prima vedere ar putea fi vb de o infractiube de fals.
Daca nu ati semnat un contract pare sa fie vorba de o infractiune la o prima vedere...
Insa...ar fi de preferat sa va concentrati atentia pe procesul in care trebuie sa va obtineti salariul.
Daca aveti martori ca ati lucrat...este bine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)
Am depus plingere la politie si parchet,pentru inselaciune,fals si uz de fals. dar nimic. dorudoru dorudoru Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o ... (vezi toată discuția)
Se poate vorbi de inselaciune, fals si uz fals in forma repetata in situatia urmatoare ? dorudoru dorudoru Se poate vorbi de inselaciune, fals si uz fals in forma repetata in situatia urmatoare ? M-am angajat acum 2 ani. M-am ineles cu patronul pentru salariu si ... (vezi toată discuția)