avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista vre-o infractiune de Fals ? cei de facut ? Unde ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista vre-o infractiune de Fals ? cei de facut ? Unde si cui ma adresez?

Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti
Eu m-am angajat la acest restaurant in 15.05.2009. Ca si aj.Bucatar. Dupa ce am inceput lucru am intrebat de nenumarate ori patronul daca mia facut actele.Mereu mi se spunea:Stai linistita ca patronul a facut totul.Anul acesta 2011 mi-a venit un desfasurator de la :Alianz Tiriac pensii private-In care mi se comunica faptul ca- pana la data de. 01.04.2010 nu am fost inregistrata cu aceasta contributie de 2%.Iar de la 01.04.2010 pana la 01.06.2011 contributia mea era f. mica: O perioda de timp nu am contibuit deloc-Iar perioada urmatoare am contibuit cu 10 lei/ luna. Atunci am cerut clarificari patronului. Care mi-a spus ca: O perioda nu mia facut contract de munca iar pentru restul mia facut contract de 4/ zii. Am inebunit si am cerut mai multe explicatii- A cerut contracul de munca...Contract ce eu nu l-am vazut in viata mea. De semnat niciodata. De altfel nu am vazut niciodata nici un stat de plata.De semnat. Niciodata. Atuncii Patronul a inceput cu amenintari si nu ma mai primit la serviciu. Am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti. Inspectia muncii Bucuresti. Explicand in detaliu Exact cum au stat lucrurile. Ca nu am semnat niciodata un contract de munca. Ca nu am vazut niciodata statele de plata. Cu toate ca eu primeam 1200 ron / luna in contract se scria ca primeam 400 ron. Am primit de la Inspectia muncii ca: Sau facut verificari.Sa constatat ca ( Contractul de munca este semnat si ca are mentiunea ca eu Adriana am primit un exemplar ) Totul este o minciuna. Eu habar nu am ce scria in acel contract de munca-Dar de semnat habar nu am cine la semnat.
I raspunsul de la inspectia muncii se mai scrie ca:Angajatorul nu poate face dovada platilor de salariu. State de plata va sriam ca nu am vazut niciodata. Ton inspectorii scri ca: O singura angajata scrie ca lucreaza 13 ore / zii .Fata care este in locul meu si este noua in bucatarie. probabil nu a stiut si a scris adevarul. Ceilalti au scris ca lucreaza 4 ore/ zii. -Va spun este un restaurant iar programul zilnic este de 13 - 1e4 ore pe zii. Inclusiv Simbata si Duminica.
Tot Inspectorii de munca imi comunica : Ca mi sa desfacut contractul de munca cu :ART.155 lit. B - Cu acordul ambelor parti. Asta insemnind ca eu ni-am dat demisia la cerere. Fals eu nu am scris niciodata o cerere de demisie. Ni nu stiu cum arata. de semnat nu poate fii vorba. Totul absolut totul cladit numai pe falsuri. Inspectorii de munca Mint cu nerusinare. Am cerut copie dupa contractul de munca La I.T.M. Bucuresti - la Inspectia Muncii Bucuresti -Am cerut patronului... Nicmeni nu vrea sa-mi dea acest document. Ba mai mult mia sunat familia amenintindu-mi copii si sotul. Ajungand pana la ai spune sotului ca eu as avea o relatie cu un fost coleg. Nu va spun prin ce am trecut. Nu pot ierta un asemenea om. caruia iam muncit bagandui in buzunar si cite 5oo ron zilnic. Nu pot. vreau cu orice chip sal dovedesc si sa dovedesc minciuna -falsul si bataia de joc.
Unde sa mai apelez la cine in tara aceasta ?
Scuzati-ma
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:37, 10 August 2011
Sesizati in scris orgnele de cercetare penala, despre cele perecute.
depuneti plangere penala pt fals, uz de fals si inselaciune impotriva patronului. se va face o expertiza grafoscopica si se va vedea ca semnatura de pe contract nu va apartine.
1.va recomand sa incepeti cu o plangere penala pe numele patronului adresata politei in care sa reclamati ca a uzat de fals ( adica semnatura d-voastra pe toate actele pe care nu le-ati vazut cum ar fi Contractul , demisia, statul de plata), pt. angajari la negru, pt inducere in eroare, inselaciune.
2. va recomand sa faceti o actiune in instanta pt repunere in drepturi salariale si nulitatea demisiei pentru lipsa semnaturii valabil.


Succes si nu disperati ca in instante se face dreptate, chiar de dureaza un timp!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Formulati la sectia de politie sau la parchetul competente teritorial , plangere penala impotriva patronului pentru savarsirea infractiunilor de fals si uz de fals.
Formulati actiune civila pentru anularea deciziei de desfacere a contractului de munca si reintegrarea dvs in munca , impotriva societatii care v-a angajat.
Recomandabil ar fi , ca in masura posibilitatilor ficnaicare , sa apelati la sprijinul calificat al unui avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare inspectoratul teritorial de munca - raspuns ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 20.06.2011 am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron.Noi muncitorii stiam ca ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cu aspecte penale ! muncitori transformati in sclavi -cu acordul lor dar si de frica doderosandro doderosandro Ce pot sa fac ? Am facut sesizari peste tot cu urmatorul cuprins mai jos. Inspectia muncii imi comunica ca eu.Am lucrat 4 ore/ zii -cu un salariu brut de ... (vezi toată discuția)
Litigiu penal- nu stiu ce sa fac ? exista infactiune ? doderosandro doderosandro Eu m-am angajat pe data de 15.05.2009. Mereu intrebam patronul daca mi-a facut contract de munca. Acesta imi spunea ca da. am contract de munca.. Eu spuneam ... (vezi toată discuția)