avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am depus plingere la politie si parchet,Pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am depus plingere la politie si parchet,Pentru inselaciune,fals si uz de fals. Dar nimic.

Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o expertiza grafoscopica. Desii eu solicitam acest lucru.
Politistul a motivat ca: Nu stie cine se va ocupa de caz. in speta urmatoare:
Se poate vorbi de inselaciune, fals si uz fals in forma repetata in situatia urmatoare ?

M-am angajat acum 2 ani. M-am ineles cu patronul pentru salariu si contact de munca. Mi-a spus si am semnat un contract de munca pentru 8 ore/ zi pe care a spus ca-l inregistreaza la I.t.m.

Patronul a rupt acel contract de munca pe care nu l-a inregistrat vreodata la I.t.m., in schimb a facut altul pentru 4 ore/ zi, pe care la inregistrat la I.t.m.. El, patronul a semnat peste tot. Eu am trait cu impresia ca am contract de munca pentru 8 ore/ zi, dar cand m-am trezit eu aveam contract de 4 ore/ zi. Salariu era de 400 lei, brut. Daca a vazut ca am aflat a dat-o la suceala. Am cerut sa vad statele de plata. Eu primeam in mana banii = 1200 lei -- Nu 400 cum scria in contract.

Niciodata nu am vazut statele de plata. Nu am semnat niciodata pentru ca nu le vedeam. Patronul a facut toate acestea pentru ca eu sa nu stiu si sa nici nu aflu magariile si falsurile facute de el.

INTREBARE -- ? Poate fi considerata inselaciune pentru ca mi-a ascuns adevarul ? Falsurile se vor dovedi ? Il poate obliga cineva sa aduca contractul de munca fals ? Mie nu vrea sa-mi dea. Am cerut la Inspectia Muncii si nu imi da. Le poate distruge, actele semnate de el ? C.I.M - STATE DE PLATA ? Ce se intampla daca spune ca nu le mai are ? Mai nou dupa sesizarile mele facute la Inspectia Muncii. Mi se comunica ca: pe contractul de munca de 4 ore/ zi este semnatura mea. Desi eu nu am semnat. Ba mai mult se scria ca am semnat si de primirea unui exemplar. Mentionez ca toate sunt false.

Niciodata nu au fost semnate de mine. Tot in raspunsul de la Insepactia Muncii se scrie ca : Angajatorul nu poate face dovada platii salariilor + concediu de odihna.

Tot in raspunsul de la inspectia muncii se mai scrie ca: am incetat raportul de munca conform: Atr. 55 lit .b (intelegerea partilor) Eu niciodata nu am solicitat si habar am avut de astfel de intelegere. Nu am semnat niciodata asa ceva.

Deci de la bun inceput am fost inselata de patron. Ce infractiuni pot sta in spatele acestui patron. INSELACIUNE ? FALS SI UZ DE FALS ? Se cosidera in forma repetata ? Este ceva grav ? Sau frectie la picior de lenn ?

Fostii mei colegi sunt lasi si fricosi nu vor sa vina la instanta. NU AM MARTORI PENTRU CELE RELATATE DE MINE. Imi trebuie obligatoriu martori ? Sau actele false vorbesc de la sine ? Am incercat sa vorbesc omeneste cu patronul, dar acesta cu tupeu de ordinar. Ma prosteste in fata. Ba chiar face amenintari si injurii, minciuni incercand sa-mi distruga familia.

A facut rost de nr. de tel. al sotului meu si a inceput a ma defaima acuzandu-ma de infidelitate. Un dement de patron. Eu sunt o femeie la 46 ani cu copii mari.

Nu-l pot ierta de nici un fel. Ce pot sa-i fac ? Sunt pornita rau de tot.

Astept sfaturi,
Cu multa stima.


Cel mai recent răspuns: dorudoru , utilizator 14:08, 16 Octombrie 2011
dvs sunteti foarte pornita acum insa nu trebuie sa scapati din vedere faptul ca si dvs ati facut anumite greseli.
de 2 ani lucrati si nu ati cerut un exemplar al contractului de munca inregistrat ?
nu ati semnat statele de plata tot timp de 2 ani si abia acum va revoltati ?
dvs nu aveti dovada ca ati semnat acel contract la 8 ore si pana se va solutiona si se vor cere expertixe va dura foarte mult.
sa ne gandim ca acele semnaturi nu sunt facute de patron ci de contabil ori de o alta angajata.
daca nu dovediti ca patronul a facut toate acele lucruri ilegale , ati luat in calcul; ca daca i se de neinceperea urmaririi penale va poate face apoi plangere pentru denunt calomnios ?
nu vreau sa va sperii ci doar sa va pun in tema cu ce pot face oameni de teapa patronului dvs.
DE RETINUT : 1 ). Eu in plingerea care am facut-o la politie,niciodata nu am scris ca a semnat patronul in locul meu. Am precizat la politie ca nu stiu cine a semnat in locul meu. Deci eu nu-l invinuiesc pe patron ! Dar el ca si administrator de firma stie cine a semnat ,, CORECT ,, ? pOATE SPUNE CA A SEMNT ALTCINEVA ... DAR CINE ? Un anume sau o anume dupa strada ? 2). De la inceputul angajarii mele la acea firma eu am solicitat patronului contractul de munca. Dar mereu imi spunea ca : TOTUL ESTE IN REGULA -SA NU MA INTERESEZE. 3). Totul pina am primit acasa un fluturas de la,,Alianz Tiriaca pensii private,, unde era desfasuratorul pe ultimii ani privind platile catre fondul de pensii private.. Atunci am realizat ca am fost pacalita.... Dupa care patronul ma dat afara. si tot el sau altul a facut in numele meu,,semnind in numele meu, Desfacetea contract de munca comform art.55 lit.b - codul muncii, care inseamna acordul partilor. Ori eu niciodata nu mi-am dat acordul

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vorbi de inselaciune, fals si uz fals in forma repetata in situatia urmatoare ? dorudoru dorudoru Se poate vorbi de inselaciune, fals si uz fals in forma repetata in situatia urmatoare ? M-am angajat acum 2 ani. M-am ineles cu patronul pentru salariu si ... (vezi toată discuția)
Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)
Sesizare inspectoratul teritorial de munca - raspuns ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 20.06.2011 am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron.Noi muncitorii stiam ca ... (vezi toată discuția)