avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

in luna iulie 2010 in timp ce efectuam manevra de mers innapoi pe o cale de acces la o inteprindere privata am accidentat un pieton.In dovada sa scris ca eu nu m-am asigurat corespunzator si am accidentat pe numitul care traversa printr-un loc nepermis.Am fost scos de sub urmarirea penala deoareca a avut 7-8 zile de ingrijire medicala si cere daune in valoare de 12.000 lei pe cale civila .
Ce se poate intimpla?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:09, 25 Iunie 2011
Va castiga ce va putea demonstra. Adica: daune materiale - eventualele cheltuieli medicale, eventualele zile cat nu a putut sa-si exercite profesia, meseria etc.- si daune morale, acestea fiind la aprecierea instantei, in functie de cat de convigatoare este victima ca a fost afectata moral in urma accidentului.
In plus se va avea in vedere si ponderea de vinovatie a ambilor. In sensul ca, daca se stabileste vinovatia 50% - 50%, veti fi obligat doar la plata a jumatate din daunele materiale si morale probate.
Daca la data evenimentului dispuneati de o polita RCA valabila, atunci asiguratorul dv RCA va plati ntoate daunele rezultate si care pot fi si dovedite. Asa ca nu trebuie sa va faceti griji.
Ceva griji tot ar trebui sa isi faca omul, intrucat simpla existenta a politei RCA nu il scuteste de necazuri.
Asadar, Trebuie sa solicitati introducerea in cauza a asiguratorului ( chemat in garantie), trebuie sa timbrati cererea si sa explicati ca , in baza acestui contract, firma de asigurare va trebui sa plateasca daunele care le va admite instanta, inclusiv cheltuielile de judecata pe care le pretinde reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima si culpa comuna melnicmarian melnicmarian V-as ruga daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturii ,idei , am efectuat o manevra de mers innapoi pe un drum public (pe mijlocul unei strazi) cu o ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor elena_71e elena_71e solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune ... (vezi toată discuția)