ovidiu7676 a scris:
eu va inteleg revolta dar daca optati pentru impozitul pe profit optati si pentru cheltuieli deductibile, deci daca preferati sa semnati si un bilant eronat, va felicit! tot asa sa ganditi, visator ca altii va vor apara de dvs. insiva.
Nu inteleg ce treaba are optiunea pentru impozit pe profit cu obligatia de a verifica pe cineva.
Primesc un act in care este trecut TVA-ul (voit sau din gresala).
Codul fiscal spune ca emitentul
nu are dreptul sa faca asa ceva. Deci el comite ilegalitatea voit sau involuntar si eu sunt tras la raspundere.X-(
Daca semnez un act pe baza documentelor ce le-am primit, fara a face vreo gresala, sunt tras la raspundere pentru ca cel ce emite documentul a incalcat legea, sau s-a dat la fund si nu si-a platit obligatiile (sunt cazuri nenumarate).
Deci daca firma s-a anuntat ca nu este platitoare de TVA, dar eu primesc documentul in care scrie ca trebuie sa platesc cu TVA, imi permit sa nu platesc sau sa platesc partial?
Trebuie eu sa verific daca firma are sau nu dreptul de a trece TVA-ul pe factura? Adica eu pe banii si timpul meu fac investigatii?
Si daca este o gresala in actele de la finante? Sau inca nu s-a facut modificarea la ei, insa eu trebuie sa platesc deja?
S-au daca firma este platitoare de TVA si totusi nu plateste? Adica se da la fund si da o tzeapa, un sport deosebit de practicat?
Clar, cineva trebuie sa plateasca oalele sparte.