avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am mare nevoie de reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am mare nevoie de reprezentare in instanta

O sa incep cu sfarsitul, si anume cu un citat dintr-o sentinta civila: "Solutie: Admite plângerea. Dispune anularea HCJ 187 din 11.03.2008 şi reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea petentului şi pentru suprafaţa de 0,99 ha teren agricol, situat pe raza com. Vf. Cîmpului, jud. Botoşani, tarlaua " Ogoare" ce a aparţinut surorii petentului, defuncta Guzu Virginia. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică." Data:22.04.2008. Dosar nr.1102/222/2008.
Mai concret:
[ link extern ] *
Problema: sora petentului, respectiv Guzu Virginia, este mama mea, decedata la data de 09.12.1983, iar eu sunt unica sa mostenitoare, conform certificatului de mostenitor emis in anul 2001 (masa succesorala a fost formata, la momentul respectiv, doar din actiuni la SIF si un loc de veci). Desigur, nu trebuie sa mai mentionez ca toata "istoria" cu terenul de mai sus s-a petrecut fara stirea mea....
Rugaminte MARE: in momentul de fata locuiesc in strainatate si am mare nevoie de ajutor din partea unui avocat dispus sa faca toate demersurile necesare pentru a obtine anularea acelei sentinte si atribuirea terenului proprietarului de drept. Nu conteaza cat dureaza, nu-mi doresc decat sa se faca dreptate..........
Multumesc mult pentru ajutor !!! :help:
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 08:40, 25 Iunie 2011
1. Pentru ca nu sunteti parte in proces, nu aveti calitatea de a promova un recurs si nicio alta cale de atac.
2. Iar pentru ca n-ati cerut in termenul prelungit de Legea nr. 247/2005 reconstituirea dreptului de proprietate nu puteti cere acum acest lucru.
3. Puteti insa depune certificatul de mostenitor la comisia judeteana de fond funciar impreuna cu o adresa in care sa explicati situatia. Intrucat juristii comisiilor judetene lupta (habar n-am de ce) ca sa NU fie reconstituit in nicio situatie dreptul de proprietate va veti gasi un aliat puternic in ei.
4. Tot pentru ca n-ati fost parte in judecata, hotararile judecatoresti din dosarul unchiului nu va pot fi opuse ca lucru judecat.
5. Daca depuneti certificatul de mostenitor la comisia judeteana de fond funciar iar aceasta promoveaza un recurs nu prea aveti nevoie de avocat pentru ca oricum nu va poate reprezenta nimeni intr-un proces in care nu sunteti parte. Doar daca instanta de control judiciar respinge recursul (orice solutie este posibila in Romania) trebuie sa angajati un avocat care sa va descurce macrameul.
u.b.i.k. a scris:

1. Pentru ca nu sunteti parte in proces, nu aveti calitatea de a promova un recurs si nicio alta cale de atac.
2. Iar pentru ca n-ati cerut in termenul prelungit de Legea nr. 247/2005 reconstituirea dreptului de proprietate nu puteti cere acum acest lucru.

Nu am fost parte in proces in urma actiunilor deliberat rau-intentionate ale unchiului meu, tocmai de aceea vreau sa solicit anularea sentintei in cauza. Dreptul de proprietate ii fusese reconstituit mamei mele, scrie clar "teren ce a apartinut surorii petentului" (ce a apartinut mamei, revine dupa lege mostenitorului, nu?), dar fratele ei, prin declaratii false (ca nu ar avea alti mostenitori in viata) si-a insusit acel teren. Terenurile provin din mostenirea bunicilor, parintii mamei, iar in acea familie a fost o actiune "la unison" de a ma indeparta de la orice drept care a revenit mamei mele.
1. V-am scris mai sus de ce nu se poate sa cereti anularea sentintei, v-am scris si de ce sentinta aceea nu va afecteaza; va afecteaza propria d-voastra inactivitate. In prezent, puteti opta fie sa-l impiedicati pe unchi sa obtina parcela de teren in cauza iar aceasta sa ramana statului fie sa-l lasati sa o obtina.
2. Reconstituirea dreptului de proprietate s-a facut la cerere, acesta a fost principiul. Cei care n-au cerut, n-au primit.
3. Desigur ca daca doriti sa va contraziceti cu mine sau sa gasiti pe cineva care sa va pape banii pe degeaba, sunteti libera sa o faceti. In fond, e vorba despre banii si timpul d-voastra. B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi fac dreptate? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Citez dintr-o sentinta civila: \"Solutie: Admite plângerea. Dispune anularea HCJ 187 din 11.03.2008 şi reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea ... (vezi toată discuția)
Sentinta emisa pe baza unui fals, mai pot face ceva?? narcisa_salbatica narcisa_salbatica O sa incep cu sfarsitul, si anume cu un citat dintr-o sentinta civila: \"Solutie: Admite plângerea. Dispune anularea HCJ 187 din 11.03.2008 şi reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)