Buna ziua. Am urmatoarea "problema": dupa decesul parintilor au ramas in viata un fiu si doi nepoti ( nepotii fiind copii fratilor ( si ei decedati ) fiului ramas in viata ). suna complicat, sper totusi ca nu este. Acum trebuie facuta succesiunea. Intrebarea mea este urmatoarea: Poate fiul, sau un nepot, sau doi dintre cei trei mostenitori renunta la mostenire facind o declaratie la notar prin care renuntza la partea lui de mostenire in favoarea celorlalti. Va multumesc anticipat.
Nu exista "renuntarea in favoarea lui X". Indirect, ceilalti mostenitori vor beneficia de renuntarea lui.
N-am inteles cati copii au parintii. Spuneti cati copii are, care e decedat si care din cei decedati a lasat la randul sau copii.
Atentie ! renuntarea se face in termen de 6 luni de la decesul autorilor (parintilor de care vorbiti). In sens contrar, daca nu ati acceptat (expres sau tacit) mostenirea sunteti straini oricum de ea. Sau persoana respectiva e straina. Se poate insa prezenta la notariat pentru a arata ca nu a facut acceptarea in termen. Asa e si notarul linistit ca face o dezbatere succesorala legala.
are relevanta. cand exista 3 copiii : A, B,C, iar B si C au cate un urmas, ca in cazul dumneavoastra, fiul lui A nu poate renunta in favoare fiului lui B. Daca A renunta, vor culege B si C in cote egale tot.
Daca in schimb defunctul avea doi copii : X si Y, iar Y avea doi copii, mostenirea s-ar fi impartit in doua : jumate X si jumate Y. Daca Y e decedat, jumatatea e culeasa de copii sai, iar daca unul din ei renunta, culege celalalt.
In cazul dumneavoastra se aplica primul caz. (A,B,C)
Testament
valiilie
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari privind urmatoarea situatie:
Un barbat (B) si o femeie (F), sot si sotie, care nu au copii, au in proprietate un ... (vezi toată discuția)