avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decizii Comisia Centrala pentru Stabilirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decizii Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor

O persoana, reclamanta pentru obtinerea unor despagubiri in conditiile titlului VII din Legea 247/2005, a primit 3 decizii favorabile din partea Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD).

Deciziile au fost emise la datele de 01.10.2009 si respectiv 23.03.2010.

Care ar fi procedura de urmat pentru aplicarea acestor decizii (incasarea sumelor prevazute)? Este prea tarziu acum?

Tototdata, persoana intreba daca are putea contesta evaluarea terenurilor (pe acestea se gasesc acum constructii, o scoala) considerand ca valoarea estimata este prea mica.

Deciziile specifica posibilitatea de a fi contestate in conditiile legii contenciosului administrativ

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 09:35, 25 Iunie 2011
Din pacate, daca nu le-a contestat pana acum nu o mai poate face. In conditiile legii contenciosului administrativ ar fi trebuit ca in termen de 30 de zile de la data comunicarii sa se adreseze emitentului pentru a realiza procedura prealabila si apoi, daca nu era multumita de raspuns putea sa se adreseze curtii de apel in raza careia domiciliaza (sectia contencios administrativ).
In rest, banuiesc ca a primit deciziile de stabilire a despagubirilor ... dupa asta ar trebui sa primeasca titlurile de plata.
Poate sa incerce sa trimita ANRP o cerere in care sa solicite sa i se comunice stadiul cererii sale de despagubire (indicati nr. decziilor emise).
Exact, persoana primit 3 decizii ale CCSD in care sunt specificate drepturile banesti pe care le arede primit. Singura problema este ca de la datele la care au fost emise deciziile (2009 si 2010) nu i-a mai fost comunicat nimic.

Sfatuiti ca, in aceasta situatie, sa se adreseze pe cale oficiala catre ANRP, pentru verificarea stadiului cererilor de despagubire? Adresa oficiala catre ANRP unde trebuie trimisa / depusa? Local, la Bucuresti?

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247/2005- termen contestatie decizie mobexport mobexport Buna seara Am o matusa care a notificat Primaria in baza legii 10 pentru un teren intravilan. S-a efectuat un raport de evaluare si Comisia Centrala pentru ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala anrp MihaiBucur MihaiBucur Este vorba despre un proces pe contencios cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Am o Dispozitie in baza Legii nr. 10/2001 emisa de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)