avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acordul partilor

Va rog sa imi dati niste detalii in legatura cu un divort cu acordul partilor, in conditiile in care eu nu vreau nici un partaj.Cam cat dureaza?Cat de multe formalitati sunt necesare?Care este exact procedura, cap-coada?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:15, 27 Iunie 2011
Daca din casatorie nu a rezultat un copil minor ,mergeti impreuna la primarie la ofiterul starii civile sau la notar,semnati amandoi o cerere,iar in 30 zile sunteti divortati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
andymaurul, utilizator
daca nu aveti copii va puteti divorta la primarie
primarie,notar
Aici veti gasi toate informatiile privind procedura si actele necesare divortului la primarie:
www.avocatnet.ro/content/art...
Chiar daca nu vreti sa faceti partajul, trebuie sa tineti cont de orice bun cumparat dupa data casatoriei, daca este un bun pentru care se platesc taxe la stat, impozite de exemplu masina, teren, apartament, chiar daca ele sunt pe numele celui la care vor ramane, pentru ca ele figureaza in evidentele statului si se vad ca au fost cumparate dupa casatorie.
Daca nu aveti nimic de acest gen de impartit, este bine ca in solicitarea de divort sa specificati ca nu aveti nimic de partajat si sa se considere ca efectuat.

Alte discuții în legătură

Divortul ContSters315938 ContSters315938 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca se se poate divorta la notar in conditiile in care doi soti au doi copii (de 24 de ani si respectiv 19 ani impliniti) ... (vezi toată discuția)
Divortul dupa 1 an si 6 luni anonimatum anonimatum sunt casatorita de 1 an si 6 luni si nu avem copii. din anumite motive vreau sa divortez. nu avem nimic pe numele nostru. ce legi mai sunt acum? dak nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort cat mai rapid ContSters209264 ContSters209264 Buna ziua. Sunt din Brasov si momentan stau in Anglia cu fiica mea (care are 25 ani). Pe cartea de identitate domiciliul meu este tot in Romania. Sunt separata ... (vezi toată discuția)