avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cat mai rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cat mai rapid

Buna ziua. Sunt din Brasov si momentan stau in Anglia cu fiica mea (care are 25 ani). Pe cartea de identitate domiciliul meu este tot in Romania. Sunt separata de sot de foarte multi ani, insa nu sunt divortata. As dori sa divortez cat mai rapid si cat mai curand. Nu am nevoie de niciun bun dobandit in timpul casatoriei, nici de apartamentul sotului, de absolut nimic, vreau doar sa divortez, atat. Intrebarea mea este: daca ma intorc in tara, cat de repede as putea sa divortez? nu vreau sa stau foarte mult si nici nu am nevoie de avocati, este de ajuns o saptamana pentru a inainta cererea de divort sau trebuie sa ma intorc in tara dupa 2 luni pentru finalizarea divortului? Si inca ceva: este posibil sa inaintez cererea de divort fara a-l informa pe sotul meu in prealabil? As dori ca el sa afle doar in momentul in care o sa primeasca decizia judecatoreasca. El trebuie sa semneze actele in momentul in care le depun sau le poate semna in momentul in care le primeste acasa? Ce s-ar intampla in cazul in care el refuza sa semneze actele? Si trebuie sa merg in instanta sau ar fi mai rapid si mai usor sa depun cererea de divort la consiliu sau notar public?
Multumesc anticipat,
Adina
Divortul la notar sau Primarie nu se face decat prin acordul partilor, ori daca d-voastra nu doriti sa stie sotul...
Iar in instanta daca doriti sa-l dati d-voastra in judecata se pare ca mai aveti nevoie si de martori si de cineva pe care sa-l imputerniciti sa va reprezinte...
Stimată doamnă! Cum adică să divorţaţi fără să ştie soţul? Păi ce, el s-a căsătorit cu dumneavoastră fără să ştiţi?
E bine că nu-i doriţi apartamentul, dar poate vă doreşte el bunurile din Anglia.
Soţul va fi anunţat după ce dvs. introduceţi cererea de divorţ, nu după ce s-a hotărât desfacerea. Atenţie la motivele din cerere, căci desfacerea căsătoriei nu se prea face din vina reclamantului.
Multumesc mult de mesaj d-nul Valentinian. Sotul meu nu are ce bunuri sa imi doreasca, iar eu nu cred ca legea romaneasca permite impartirea locuintei daca aceasta a fost cumparata de sotul meu inaintea casatoriei. Bineinteles ca sotul o sa afle de divort, dar daca refuza sa semneze actele? Ce se intampla in acest sens, mai ales ca noi nu avem niciun bun de impartit si nici copii minori?
Multumesc aniticipat,
Adina
Multumesc de raspuns d-na Marina. asadar, se poate inainta cererea la notar sau Primarie. Dar stiti cumva cat dureaza finalizarea divortului in acest caz?
Mumtumesc,
Adina
V-am spus ca la notar sau Primarie trebuie sa fie divort prin acordul partilor adica sa mergeti amandoi si sa declarati ca sunteti de acord cu desfacerea casatoriei. Altfel, la aceste 2 institutii nu se poate daca sotul nu este de acord cu divortul.
Daca sotul refuza aceasta modalitate nu ramane decat sa-l dati d-voastra in judecata in vederea pronuntarii divortului.

Alte discuții în legătură

Se poate judeca un divort amiabil in lipsa uneia/ambelor parti? doru anghel doru anghel Eu si sotia vrem sa divortam pe cale amiabilala la judecatorie. (vrem la judecatorie pt ca e mai ieftin) dar, mai ales ea, se invoieste greu de la serviciu ... (vezi toată discuția)
Divort razvy_balan razvy_balan Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)
Divort mediator elenagea elenagea daca partile sunt de acord cu divortul,se mai da si un timp de gandire pana cand se hotaraste desfacerea casatoriei?sau la prezenta si acordul ambilor se ... (vezi toată discuția)